Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
13. 4. 2018,
11.54

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

2

Natisni članek

Alen Omić Budućnost Podgorica Crvena zvezda liga ABA

Petek, 13. 4. 2018, 11.54

6 let

Nad Omića tudi v Podgorici: "Zaklali vas bomo!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

2

Medtem ko se je prah sovraštva do nekdanjega slovenskega reprezentanta in člana Crvene zvezde Alena Omića v Beogradu polegel, pa je 216 centimetrov visokega centra neprijetno presenečenje z verbalnim in poskusom fizičnega napada pričakalo v Podgorici.

Alen Omić | Foto: Sportida Foto: Sportida

Finalna serija lige ABA med Crveno zvezdo in Budućnostjo, v kateri je rezultat po dveh tekmah v Beogradu izenačen (1:1), se seli v Podgorico. Vzdušje v Črni gori je vroče, bolj vroče, kot bi bilo potrebno. O tem so se lahko rdeče-beli košarkarji iz srbske prestolnice prepričali že ob prihodu v nekdanji Titograd. V odboru za "dobrodošlico" ni manjkalo policistov, na zelo neprijateljsko ozračje pa je del gostujoče ekipe naletel v hotelu.

Po poročanju več medijev, med drugim tudi B92, so člani evroligaškega kluba Branko Lazić, Alen Omić in Pero Antić na predvečer tekme prišli na teraso restavracije hotela Podgorica. To je opazila skupina izgrednikov, ki so začeli skandirati sovražne parole. "Pretepli vas bomo! Zaklali vas bomo. Razbili vas bomo," so vpili in se nato nevarno približali beograjski odpravi. Fizični napad naj bi preprečili lokalna policija in klubska varnostna služba.

Tretja tekma velikega finala lige ABA, v kateri igra Omić pomembno vlogo (14 in 15 točk), bo sicer v podgoriški dvorani Morača na sporedu ob 20. uri (prenos na Planet 2).

(Ne)zaželen v Beogradu

Bošnjak s slovenskim potnim listom, ki je v svoji karieri igral še za Črnomelj, Zlatorog, Olimpijo, Gran Canario, Anadolu Efes, Unicajo in Haopel iz Jeruzalema, je Crveno zvezdo okrepil 20. januarja. Del vročekrvnih navijačev ga je zaradi njegove nacionalnosti sprejel z žaljivimi transparenti in žvižgi. Omić, ki je zavrnil nadaljnje igranje za slovensko reprezentanco, saj mu selektor ni mogel zagotoviti mesta prvega naturaliziranega igralca na velikem tekmovanju, je nato z energijsko igro prepričal večino navijačev v Beogradu, medtem ko nasprotujoča frakcija bojkotira tekme srbskega prvaka. Več o navijačih in Omiću pa v spodnjem prispevku iz oddaje Zicer.

Ne spreglejte