Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 9. 2012,
8.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ptuj Novo mesto evropsko prvenstvo

Sreda, 5. 9. 2012, 8.49

8 let

Na Ptuju ne bodo plačali kotizacije, v Novem mestu je ne želijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kotizacija še vedno buri duhove leto dni pred začetkom EP v košarki. Vendar to v mestih, ki nista več del največjega športnega projekta pri nas. Na Ptuju in v Novem mestu računajo na dogovor s KZS.

Znesek 600.000 evrov morajo mesta, ki bodo gostila uvodni del evropskega prvenstva, plačati Košarkarski zvezi Slovenije. Takšen sporazum je vodstvo naše krovne košarkarske organizacije sklenilo z mesti, ki so bila prvotno predvidena, da bodo gostila uvodni del evropskega prvenstva prihodnje leto.

V Novem mestu in na Ptuju se je pri gradnji novih dvoran zapletlo, zato je bilo jasno, da v teh dveh mestih prihoda najboljših evropskih košarkarjev ne bodo dočakali. Vendar njuna knjiga za evropsko prvenstvo še ni zaprta. Košarkarska zveza Slovenije se še vedno ni razjasnila, ali bo zahtevala od Ptuja in Novega mesta kotizacijo ali ne. Jasno pa je, da ta poteza ne bi požela javnega odobravanja, saj bodo na KZS tako ali tako dobili denar iz Ljubljane in Celja (za slednjega bodo ostala tri mesta, ki bodo dobila evropska sredstva za obnovo dvoran, plačala kotizacijo). "Mi ne bomo nič plačali. S KZS smo takrat mesta podpisala le predpogodbe. Govora je bilo, da se bodo nato uredile prave. Pričakujemo, da nas bo kdo s Košarkarske zveze Slovenije kontaktiral, da se vse skupaj dogovorimo," pravi Stanko Glažar, ki je imel funkcijo vodje lokalnega organizacijskega odbora na Ptuju za evropsko prvenstvo.

Edini, ki so plačali del kotizacije, so bili v Novem mestu. Dolenjska prestolnica je že pred časom plačala prvi del kotizacije v višini 150.000 evrov. Župan Alojzij Muhič je po najavi, da se Novo mesto odmika od EP, ker ne bo zgradilo nove dvorane v načrtovanem roku, dejal, da bodo skušali dana sredstva pridobiti nazaj. "Veliko je stvari, o katerih govorimo. Na vsak način moramo najti skupen dogovor. Sestanki s Košarkarsko zvezo Slovenije so že bili. Kot mesto bi radi, da tega zneska ne bi plačali. Dogovarjamo se, vendar ni še nič dokončnega," pa sporočajo iz Novega mesta.

Kot je že pred dnevi pojasnil direktor Eurobasketa 2013 Aleš Križnar, bo izvršilni odbor Košarkarske zveze Slovenije odločal o kotizaciji za Novo mesto in Ptuj. Kdaj bo zasedal, za zdaj še ni znano.

Ne spreglejte