Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
21. 1. 2015,
7.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dino Murić Union Olimpija Eurocup Bayern

Sreda, 21. 1. 2015, 7.42

7 let, 12 mesecev

Murić ugiba: Očitno smo mislili, da bomo z lahkoto zmagali

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je z zelo slabim drugim polčasom zapravila odlično izhodišče iz prvega in izgubila z nemškim Bayernom. Kapetan Dino Murić ne razume, kam so skrenili v drugem polčasu.

Začetek tekme se je odlično začel po notah razigrane Olimpije, ki je z odličnim napadom pridno polnila bavarski koš in se počasi oddaljevala od nasprotnika. Nekaj minut pred koncem prvega polčasa je semafor kazal 47:31, še ob polčasu ugodnih 53:39, a nato je prišel drugi polčas, ki je bil v letošnji sezoni že kar nekajkrat usoden za zmaje.

Vendar začetek drugega polčasa ni bil klasičen prosti pad Olimpije. Ljubljančani so še dve minuti pred koncem tretje četrtine vodili za 11 točk, nato pa je začela vse bolj razpadati obramba. Temu sta sledila še vse slabši skok, ki je bil v prvih treh četrtinah poravnan, na koncu pa se je močno prevesil na bavarsko stran (44:35 v skokih za Bayern), in vse bolj neučinkovit napad. Olimpija je v drugih dvajsetih minutah zmogla le 27 točk, prejela pa jih je kar 51 in izgubila z 80:90.

"Dobro smo odprli tekmo. Igrali smo ekipno, dobro skakali, dobro držali obrambo, v drugem polčasu pa je bilo, kot da smo se izgubili, vse nam je padlo v vodo. Mislili smo, da bomo lahko z lahkoto to pripeljali do konca, vendar Bayern ni takšna ekipa in smo se opekli," je po tekmi dejal razočarani kapetan zmajevDino Murić.

"Nismo se držali dogovorov"

Olimpiji je šel v prvem polčasu dobro predvsem met z razdalje (zadeli so sedem trojk), ki se je v drugem polčasu ustavil, vseeno pa so ljubljanski košarkarji v drugih dvajsetih minutah sprožili še več trojk kot v prvih. V obrambi sta ljubljanske luknje pod košem uspešno izkoriščala Vladimir Štimac, ki je bil v bližini koša praktično nezgrešljiv (mimo je odletela le ena žoga od 11 poskusov), in John Bryant, ki sta skupaj dosegla 42 točk.

"V napadu se nismo držali dogovorov. Nismo iskali odprtega igralca, preveč je bilo individualnih vložkov, prav tako pa smo zgrešili veliko metov. Nespametno smo končevali napade, v obrambi smo bili mehki, ob tem pa so nam pobrali še preveč skokov. Ko smo na koncu znova zadeli nekaj metov, so nam na drugi strani tudi oni vedno vrnili. Bayern je bil zrel, da pade v Stožicah, vendar na žalost nismo izkoristili svojih priložnosti," je razloge za poraz iz drugega polčasa naštel 24-letni Murić, ki je bil s 16 točkami prvi strelec zmajev.

Olimpijo v soboto čaka gostovanje pri Metalcu v ligi ABA.

Ne spreglejte