Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
8.30

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

Divizija B evropsko prvenstvo

Nedelja, 25. 8. 2019, 8.30

2 leti, 9 mesecev

EP do 16 let divizije B, dekleta

Mlade slovenske košarkarice evropske prvakinje divizije B do 16 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

slovenska košarkarska reprezentanca U16 | Slovenska dekleta so osvojila naslov evropskih prvakinj divizije B. | Foto FIBA

Slovenska dekleta so osvojila naslov evropskih prvakinj divizije B.

Foto: FIBA

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 16 let je v finalu evropskega prvenstva divizije B v košarki zanesljivo premagala Portugalsko z izidom 71:56 in brez izgubljene tekme osvojila zlato medaljo. Mlade slovenske košarkarice so v Sofiji dosegle zgodovinski uspeh ter Sloveniji poleg izjemnega prvega mesta priigrale napredovanje v divizijo A.

Mlade košarkarice so celoten zgodovinski obračun s Portugalkami odigrale zelo hrabro ter že v uvodnih minutah zagospodarile na igrišču. Portugalke naleta naših košarkaric niso uspele zaustaviti, ob polčasu je prednost Slovenije znašala visokih petnajst točk (37:22), tudi v drugem delu pa so bile Slovenke za razred boljše nasprotnice. 

Prednost Slovenije je pred zadnjimi desetimi minutami znašala 17 točk, kar je bilo seveda dovolj za miren zaključek srečanja ter zaslužen in zgodovinski uspeh slovenskih košarkaric. Mojca Jelenc je z izjemno predstavo in novim dvojnim dvojčkom, ko je vpisala 15 točk in 10 skokov, prejela naziv najkoristnejše igralke finala (MVP).

Slovenke se veselijo naslova evropskih prvakinj divizije B. | Foto: FIBA Slovenke se veselijo naslova evropskih prvakinj divizije B. Foto: FIBA

"Igralke so še enkrat več pokazale, da so prave zmagovalke. Po včerajšnji zmagi se niso zadovoljile in so danes odigrale izjemno tekmo ter zasluženo dvignile lovoriko. Čestitke vsem za osvojeno prvo mesto, brez praske in na splošno dobro reprezentančno akcijo. To je velik uspeh za slovensko žensko košarko. Zahvala sodelavcem v strokovnem štabu - Blaž, Luka, Vesna, Rok in Tomo so dodali svojo vrednost h končnemu uspehu. Zahvala zvestim navijačem za vso podporo, ki smo jo bili deležni. In srečno vsem v novi sezoni," je bil zadovoljen Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet do 16 let.

Slovenska reprezentanca do 16 let:

Ana Vita Mićunović, Blaža Čeh, Tara Pulević, Ula Ude, Alina Kvrgić, Zala Šrot, Hana Ivanuša, Sara Burgar, Ana Nuša Anžič, Anja Dragar, Mia Žekš in Mojca Jelenc. Na širšem reprezentančnem spisku so bile Sara Sambolić, Hana Sambolić, Sara Garić, Lia Oberč in Katja Sever.

Preberite še:

 
Fiba EP U18: Slovenija - Grčija za bron
Sportal Mladi Slovenci prek grških vrstnikov do evropskega brona! #video
Ne spreglejte