Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
8. 9. 2013,
18.02

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

EuroBasket Mirza Teletović

Nedelja, 8. 9. 2013, 18.02

7 let, 11 mesecev

Mirza Teletović – krilni center z roko branilca

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bosanski košarkarski zvezdnik Mirza Teletović napoveduje pogumno igro proti Litvi.

Mirza Teletović, 206 centimetrov visoki prvi zvezdnik bosanske košarkarske reprezentance, ima v igri skorajda neomejena pooblastila, kar pomeni, da si med drugim lahko privošči marsikateri met tudi iz ne najbolj dodelane akcije. Morda je zrno resnice tudi v sicer pretirani trditvi, da ima pooblastila morda celo večja kot sam selektor. Na EuroBasketu igra povprečno skoraj 37 minut, z več kot 18 točkami je najboljši strelec svoje ekipe, vrgel in zadel pa je tudi največ trojk. Kot krilni center.

A kljub nekaterim trenjem z Acem Petrovićem prvi igralec in šef klopi trenutno delujeta odlično. Bosno sta na Jesenicah popeljala do druge zmage, navijače pa do delirija. ''Po tekmi s Srbijo sem v očeh svojih soigralcev videl neverjetno željo, da še vedno lahko preobrnemo stvari v naši skupini. Dvigujemo se iz tekme v tekmo. Nekatere stvari smo popravili in nekaj dodali v obrambi ter napadu, tako da smo trenutno videti kot prava ekipa. Vedeli smo, da imamo, če omejimo makedonski met, realne možnosti za zmago,'' je po srečanju z Makedonijo razlagal bosanski krilni center, ki je po precej omejeni minutaži pri New Orleansu – devet minut, prej je bil v Španiji nosilec igre, ki je le redko sedel na klopi – potreboval nekaj časa, da je ''padel noter''.

''Imamo zelo mlado ekipo, ki ni dolgo skupaj v nasprotju z nekaterimi moštvi, ki so skupaj tudi po deset let. Iz leta v leto bomo vse boljši,'' je prepričan 27-letnik, ki ga jutri glede napredovanja čaka pomembna, najpomembnejša tekma z Litvo: ''Zelo dobra ekipa. Borbeni so, visoki in težki. A obljubljam, da se bomo borili za resnične in zveste navijače naše reprezentance.'' Če bo Mirza naravnal roko, imel tudi pomoč soigralcev in če bo obramba podobna kot proti Makedoniji, lahko Litovce ta tekma gotovo vsaj malo zaskrbi.

Ne spreglejte