Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
30. 8. 2013,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Milić

Petek, 30. 8. 2013, 9.54

8 let

Milićeva anekdota: Zakaj imam toliko korenja? Saj nisem Bugs Bunny!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste že kdaj sedeli na straniščni školjki, ki je imela ogromno funkcij? O bližnjem srečanju z njo vam bo povedal košarkar Marko Milić, ki se je za vas spomnil tudi anekdote z dodatno porcijo korenja.

Ne samo v klubih, tudi v reprezentanci se velikokrat pripeti, da žoga ne potuje v smer prostega igralca, čeprav bi po košarkarskih zakonih morala. Razlogi so lahko različni: morda podajalec v danem trenutku ni imel dobrega pregleda, morda namerno ni želel podati … V reprezentanci so v času Marka Milića znali reševati tovrstne težavice. "Bila je kakšna tekma, na kateri je bila prisotna napetost, in ko te je kdo s kakšno podajo preskočil, ti je normalno malce narasel pritisk. Vendar nismo dvigovali rok in noreli. Moral si se brzdati, ker so se tekme vrstile druga za drugo, ampak na koncu smo povedali tistemu. Nekaj časa smo imeli šalo, da je tistega, ki ni podal, ko je bil nekdo povsem sam, pri večerji pričakala skleda korenčka za boljši vid (smeh). Na srečo nismo imeli takšnih egoistov. Če bi jih imeli, bi se že na pripravah v garderobi hitro ugasnila luč in bi padle tri od zadaj, zraven pa bi brnelo še 22 rok (smeh). A smo morali malce dregniti tistega, ki ni podal. Če si dobil skledo korenčka na mizi, si takoj vedel, da si ga polomil. Enkrat je bil v reprezentanci tudi Ariel McDonald in tudi njega je pričakalo korenje. Začudil se je in rekel: 'Zakaj imam toliko korenja na mizi? Saj nisem Bugs Bunny!' Ko je izvedel, da je to šala, mu je nemudoma postalo jasno," je zavrtel film nazaj Marko Milić.

Ob analiziranju preteklosti se je spomnil tudi leta 2006 in svetovnega prvenstva na Japonskem, kamor se je slovenska košarkarska reprezentanca premierno uvrstila. Na Daljnem vzhodu so naši košarkarji igrali tudi proti izbrani vrsti ZDA, v kateri ni manjkalo zvezdnikov iz lige NBA. Anekdota, ki se je spomni z Japonske, je bila povezana s straniščnimi školjkami, kjer so prav posebne. "V sobi sva bila skupaj z Rašem Nesterovićem. Tam so imele školjke več funkcij, kot jih ima iPad. Na začetku mi jo je Rašo školjko nastavil tako , da mi je pritekla mrzla voda, saj veste, kam. Skočil sem v zrak kot raketa. A se ni ustavil. Naslednjič mi je naredil tako, da je bila školjka vroča, ko sem se usedel nanjo. Kot bi se usedel na štedilnik. Zadnjico mi je prismodil, on pa se je smejal: 'Ali se kaj žge v sobi?' Priznam, nisem mojster tehnike. Šport in gibanje obvladam, tehnika in jaz pa sva si tuja. Malo je manjkalo, da nisem nesel iPada reklamirat, ker ni bilo tipk na njem (smeh)," se je Milić za Sportal spomnil dogodivščine z Japonske.

Zadnjo anekdoto v sklopu odštevanja do EuroBasketa pričakujte v ponedeljek.

Ne spreglejte