Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
11. 10. 2018,
7.27

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Četrtek, 11. 10. 2018, 7.27

5 let, 6 mesecev

Miami podrl skoraj 20 let star rekord

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32
Goran Dragić | Miami je tekmo z New Orleansom odigral brez zvezdnikov in postavil klubski rekord. | Foto Getty Images

Miami je tekmo z New Orleansom odigral brez zvezdnikov in postavil klubski rekord.

Foto: Getty Images

Košarkarji Miami Heat so odigrali predzadnjo pripravljalno tekmo in postavili klubski rekord po številu doseženih košev. Dvoboj z New Orleans Pelicans so končali pri 140 točkah, prejeli pa jih 126. Podvig jim je uspel brez ključnih mož, vključno s kapetanom Goranom Dragićem.

Lanski novinec Bam Adebayo in Josh Richardson sta bila s 26 oziroma 25 točkami najboljša strelca Miamija, ki je pred domačimi navijači s 140:128 premagal New Orleans Pelicans.

To je najvišja točkovna bera Miamija v pripravljalnih tekmah. Pred tem so košarkarji Vročice leta 1999 dosegli 126 točk.

Trener Eric Spoelstra se je odločil, da nekatere nosilce tokrat spočije. Tako ali tako ni bilo poškodovanih Jamesa Johnsona in Diona Waitersa, prosti pa so bili zvezdnika ekipe Dwyane Wade in Goran Dragić ter Hassan Whiteside, Wayne Ellington, Rodney McGruder in Justise Winslow. Medtem pri Pelikanih niso igrali Anthony Davis, Jrue Holiday in E'Twaun Moore.

Pri Miamiju lahko manjkajoče obraze na delu pričakujemo na petkovi zadnji pripravljalni tekmi proti Atlanti, medtem ko bodo v sezono vskočili 17. oktobra proti sosedom iz Orlanda.

Miami je v pripravljalnem obdobju odigral pet tekem in je pri dveh zmagah.

Goran Dragić
Sportal Dragić navdušil #video

James z LA Lakers preskočil prvake

V noči na četrtek je bilo zanimivo v Los Angelesu, kjer so gostovali prvaki Golden State Warriors. V Kaliforniji so si že poleti začeli meti roke, potem ko je v njihove vrste prišel prvi zvezdnik lige LeBron James. Soigralci, ki jih ima okoli sebe, ne zagotavljajo enakovrednega boja za prvaka, a bo LA Lakers zagotovo povzdignil, če gledamo izkupiček lanske sezone, v kateri jim je 12 zmag zmanjkalo, da bi se uvrstili v končnico.

LeBron James in druščina so na kolena spravili prvake. | Foto: Reuters LeBron James in druščina so na kolena spravili prvake. Foto: Reuters

James in soigralci so tokrat preskočili Stepha Curryja, Kevina Duranta in Klaya Thompsona, vendar je treba upoštevati, da je bila to pripravljalna tekma. Najboljši strelec je bil s 26 točkami Brandon Ingram. James jih je k zmagi prispeval 15, v 18 minutah igre pa dodal še deset skokov in pet asistenc. Pri poražencih je bila v ospredju naveza Durant-Curry-Thompson, ki je dosegla 61 točk, vendar je bilo to premalo za zmago na gostujočih tleh.

Luka Dončić
Sportal Pot brez Luke Dončića
Luka Dončić
Sportal Dončić prvi mož Dallasa ob zmagi nad Philadelphio #video
Ne spreglejte