Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
6. 9. 2013,
6.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Božidar Maljković

Petek, 6. 9. 2013, 6.12

8 let

Maljkovićevo sporočilo navijačem: Hvala vam za lep večer

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kdo iz slovenske košarkarske reprezentance ima največjo vez s Španijo, ni težko ugotoviti. Božidar Maljković je ta oseba. Po zmagi nad velikim tekmecem je bil navdušen nad igralci in navijači.

Slovenija je po zaostanku v prvem polčasu s 25:33 naredila preobrat v drugem. Užitek je bilo gledati izbrance Božidarja Maljkovića, ki so se fanatično borili in v napadu delovali mirno. Z njihovo predstavo je bil kajpak zadovoljen tudi selektor, ki je v trenerski karieri kar devet let preživel v Španiji, zato je imela ta tekma zanj nekoliko drugačno noto, saj je povezan z ljudmi z Iberskega polotoka.

"Tekma je bila težka z obrambnega vidika. Ni lahko igrati proti Špancem, ki so taktično in tehnično dovršeni. Že dolgo nisem videl takšnih navijačev kot proti Španiji. Rad bi jim povedal naslednje: 'Hvala vam za podporo in lep večer'. Špancem smo vzeli prostor. Nismo jim ponudili priložnosti, da bi igrali ena na ena. Obramba je bila ključ vsega. Težko je igrati proti Marcu Gasolu, ki je kot satelitska antena. Če ne vrže žoge, jo poda tistim, ki vtekajo. Španija je za vse nas takšna motivacija, kot je bila nekdaj Jugoslavija. Vsi igrajo dodatno motivirani proti njej. V Celju smo videli festival košarke. Ljudje so lahko uživali. Dejal sem, da bo na prvenstvu veliko presenečenj. Nemci so premagali Francoze, Finci Turke, mi Špance. Prosil sem tistega zgoraj, da bi bili tudi mi med ekipami, ki bodo presenetile. In smo," je slovenski selektor razmišljal po veliki zmagi z 78:69.

Izkušeni Maljković se zaveda, da je danes nov dan, skupaj s pomočniki pa že kuje taktiko za Gruzijo, ki bo v soboto po dnevu premora stala nasproti naši izbrani vrsti: "Pozabili smo na to tekmo. Danes nas dopoldne čaka trening, da iz organizma izpraznimo slabosti. Moje geslo je, da nihče ne bo delal več kot mi in se boril bolj kot mi. Drugega recepta kot trener nimam. Fantje so to sprejeli in za zdaj nam gre dobro."

Ne spreglejte