Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
22. 7. 2011,
18.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Božidar Maljković Boštjan Nachbar

Petek, 22. 7. 2011, 18.52

6 let, 7 mesecev

Maljković, Tanjević … ogorčeni nad odločitvijo Fibe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odlični pogoji na Ptuju omogočajo slovenski košarkarski reprezentanci, da se brez motenj pripravlja na EP. Selektor Božidar Maljković zaskrbljen zaradi Nachbarja in jezen na uradnike na Fibi.

Tekmi s Poljsko v soboto na Ptuju ter Makedonijo v nedeljo v Kidričevem bosta prva testa za slovensko izbrano vrsto v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Verjetno bo lažji prvi obračun, saj se je prejšnja gostiteljica evropskega prvenstva odločila za pomladitev reprezentance. V izbrani vrsti tako ni zvezdnikov, kot sta Marcin Gortat in Maciej Lampe. Delo z mladimi pa je pravi izziv za slovenskega trenerja, ki sedi na poljski klopi – Aleša Pipana. "Zahvalil bi se Košarkarski zvezi Slovenije, ki nas je povabila na ta turnir, na katerega smo se z veseljem odzvali. Smo na začetku priprav, imamo pa izredne pogoje za trening tukaj na Ptuju. Čaka nas dobra tekma. Sicer ne pričakujemo lepih akcij ter lepe košarke, saj imajo igralci še težke noge. Zato ne bodo pokazali vsega, kar znajo. A borbenosti zagotovo ne bo manjkalo na obeh straneh. Moji igralci so pripravljeni na tekmo s Slovenijo, " je pred sobotnim obračunom v dvorani Ljudski vrt, tekma se bo začela ob 20.00, dejal Pipan, ki je bil slovenski selektor štiri leta.

Lepotice na teh dveh tekmah ne pričakuje niti slovenski selektor Božidar Maljković. Dejstvo je, da so košarkarji šele na začetku priprav in uigranost še zdaleč ni na ravni, kakršno pričakuje srbski strokovnjak na evropskem prvenstvu, ki se začne 31. avgusta: "Smo na tridesetih odstotkih dela in pred nami ga je še veliko. Rezultat ne bo najbolj pomemben. Seveda bomo šli v tekmo, da jo tudi dobimo. Igrali bomo borbeno in to imajo fantje zapisano v krvi. Verjetno bo še veliko težav, ker igralci niso uigrani, vendar ne bomo razočarali."

"Najbolj me skrbi Nachbar"

Ob obisku reprezentance na Ptuju v začetku tega tedna je Maljković dejal, da bodo v prihajajočih dneh nekoliko bolj pod drobnogledom rekonvalescenti Erazem Lorbek, Matjaž Smodiš ter Boštjan Nachbar. Medtem ko za prvo dvojico ni bojazni, je nekaj strahu pri "Bokiju". Slednji ima že vse od zaključka turškega prvenstva težave z gležnjem, po posvetu z zdravniškim osebjem v izbrani vrsti pa se je odločil, da v ponedeljek opravijo preventivni pregled. "Najbolj me skrbi Nachbar. Čakam na pogovor z zdravnikom. Boštjan je profesionalec. Vidim ga, kako ob vsakem doskoku postavlja silo na drugo nogo. To ni dober znak. Za sedaj trenira," je z zaskrbljujočim obrazom dejal Maljković. Vsa slovenska javnost si želi, da bi Nachbarjeve težave splahnele, saj je vendarle prvi krilni košarkar v naši reprezentanci in Slovenija ga bo krvavo potrebovala na evropskem prvenstvu v Litvi.

Na Fibi brez tehtnega razloga, zakaj so se odločili za 12 košarkarjev

Si pa selektor Maljković ne dela utvar, kdo bo igral v soboto proti Poljski in nedeljo proti Makedoniji: "Ekipa je kompletna. Jaz bom določil, kdo bo igral in kdo ne – nobeni agenti, temveč jaz kot trener." Nekoliko bolj pa ga je zbodla odločitev Fibe, ki je izničila sklep FibeEurope, da lahko vsaka reprezentanca na prvenstvo Stare celine odpelje štirinajst košarkarjev. Sedaj jih bo namreč lahko le dvanajst. "26. junija smo vedeli, da se pri njih porajajo dvomi. Poslali smo pismo dolgo tri strani, v katerem smo navedli razloge, zakaj je potrebnih štirinajst igralcev. Ni razumnega človeka, ki bi razumel tega. Govoril sem tudi s Tanjevićem, Ivkovićem … Vsi so ogorčeni. To je katastrofa, da mladi ne dobijo priložnosti biti del evropskega prvenstva. Pred dnevi sem klical in povprašal za en tehten razlog, zakaj so se tako odločili. Niso znali objasniti," se je zgražal nad potezo Maljković, ki pravi, da kaj več v tem trenutku ne more narediti, saj svoj čas v celoti posveča delu s slovensko reprezentanco.

Ne spreglejte