Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
27. 10. 2017,
10.52

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

Natisni članek

Evroliga Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 27. 10. 2017, 10.52

6 let, 5 mesecev

Po novi izjemni predstavi Luke Dončića

Luka Dončić z naskokom prvi mož Evrope

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Vedno držimo skupaj in to je naš ključ," je po novem uspehu v evroligi skromno povedal slovenski košarkarski čarovnik Luka Dončić, ki je spet poskrbel za izjemno predstavo. Pri vsega 18 letih je najboljši igralec elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Vsa Evropa govori o Luki Dončiću in se čudi. Zdaj že iz dneva v dan skrbi za poteze in predstave, s katerimi navdušuje vse ljubitelje tega športa.

Po rekordnem torku in novem mejniku – statističnem indeksu 41 (27 točk, osem skokov, pet podaj) – je bilo treba na novo briljantno predstavo počakati le dva dneva. Tokrat so jo od blizu spremljali navijači Žalgirisa, ki je izgubil s 66:87.

Eksplozija v drugem polčasu in nov rekord

Če v prvem polčasu še ni bil strelsko vroč, saj ga je končal pri štirih točkah, je prava eksplozija sledila v tretji četrtini. V desetih minutah je dosegel kar 14 točk, ustavljal pa se ni niti v zadnji četrtini, v kateri je dodal novih deset in tekmo končal pri 28 točkah. To je njegov nov strelski rekord v dresu Real Madrida.

Vrhunci Dončića proti Žalgirisu: 28 točk, 9 skokov, 4 podaje – st. indeks 35

Najboljši strelec evrolige, prav tako po statističnem indeksu ... Nemogoče je mogoče.

V elitni evorligi je najboljši strelec in tudi najboljši v statističnem indeksu, in to pri vsega 18 letih. | Foto: Sportida V elitni evorligi je najboljši strelec in tudi najboljši v statističnem indeksu, in to pri vsega 18 letih. Foto: Sportida "V drugem polčasu smo odigrali odlično v obrambi. Ob dobrem skoku smo tudi dobro tekli. Naša ekipa je zelo raznovrstna. Vsak zna vse. Vedno držimo skupaj, ne glede na to, ali zmagujemo ali izgubljamo, in to je naš ključ. Smo dobra ekipa," je po tekmi povedal Dončić.

V ligaškem delu sezone Real še ni navajen izgubljati, saj je stoodstoten tako v španskem prvenstvu kakor tudi v evroligi.

Luka je pri vsega 18 letih trenutno tudi najboljši igralec v Evropi. Nemogoče je pri Luki mogoče. V elitnem evropskem klubskem tekmovanju je s 24 točkami (met za 3 43,5 odstotka, met za 2 65,4 odstotka, prosti meti 88,9 odstotka) na tekmo prvi strelec. Z 20,3 točke na tekmo mu sledi Erick Green iz Valencie. Luka je z naskokom najboljši tudi v statističnem indeksu. Proti Žalgirisu se je zaustavil pri številki 35, njegovo povprečje pa je kar 32,3. Tudi v tej kategoriji je na drugem mestu Green s številko 26,3. Luka je prav tako med najboljšimi pri izvajanju prostih metov. Je 89-odstoten, kar ga uvršča na četrto mesto. Zadel je 32 od skupno 36 prostih metov. S 6,8 skoka na tekmo je med skakalci na skupnem sedmem mestu, s 3,8 podaje pa v tej košarkarski prvi na 16. mestu.

Statistika Luke Dončića v elitni evroligi

Točke Skoki Podaje Ukr. žoge Prekrški nad njim Stat. indeks Minute
24 6,8 3,8 1,3 6,8 32,3 27,1

Ta igra je za Dončića prelahka

Njegov reprezentančni kolega Klemen Prepelič je pred kratkim na družbenem omrežju posrečeno zapisal, kaj si misli, ko gleda Dončića: "Ta igra je za Dončića prelahka. Morajo jo nadgraditi."

"Luka ima izvrsten občutek, kaj narediti v danem trenutku"

Vedno želi višje, pri tem pa uživa. | Foto: Sportida Vedno želi višje, pri tem pa uživa. Foto: Sportida Vsi ti dosežki imajo še toliko večjo vrednost, ker Luka kot osrednji nosilec vleče voz najbolj trofejnega evropskega kluba. Ta zaradi poškodb pogreša kar tri izvrstne košarkarje. Prvi zvezdnik kluba Sergio Llull se bo po rehabilitaciji kolena vrnil okoli februarja ali marca, slovenski zlati reprezentant Anthony Randolph ima poškodovano ramo, sezono pa je zaradi strganih križnih vezi že končal center Ognjen Kuzmić.

"Luka je zelo dobro igral že v prejšnji sezoni. Ima izvrsten občutek, kaj narediti v danem trenutku, in to mu pomaga. Proti Žalgirisu je imel odlično tekmo, ker je bil vroč pri metu. Luka nam pomaga pri različnih stvareh, ampak proti Žalgirisu ni igral le Luka. Preostali so bili prav tako odlični. Zmaga je nagrada za vso ekipo," je po četrtem letošnjem uspehu v evroligi strnil misli glavni trener Pablo Laso.

Ne spreglejte