Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
31. 5. 2018,
7.03

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

Natisni članek

Real Madrid Jaka Blažič Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 31. 5. 2018, 7.03

5 let, 10 mesecev

Končnica španskega košarkarskega prvenstva

Blažičevi (še) niso izkoristili priložnosti za presenečenje, Dončić poskrbel za izjemno blokado

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66
Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Moštvo Real Madrida, ki je pred kratkim osvojilo elitno evroligo, počasi stopica proti naslednjemu cilju – naslovu prvaka v španskem prvenstvu. V četrtfinalu je ob pomoči Luke Dončića izločilo Tenerife. Jaka Blažič je imel dan za tem priložnost, da z rezultatom 2:0 pred domačimi navijači izločil Barcelono, a je slednja na gostovanju izsilila odločilno tretjo tekmo.

Real Madrid je praktično z identičnima rezultatoma izločil Tenerife. Na prvi tekmi pred domačimi navijači je slavil zmago s 83:73, na drugi pa s 84:75.

Na gostovanju je bil strelsko najbolj razpoložen izkušeni Rudy Fernendez, ki je tekmo končal pri 19 točkah. Luka Dončić je bil z 12 točkami drugi najboljši strelec, pohvalil pa se je z osmimi skoki in tremi asistencami, kar je zadostovalo za statistični indeks 18. Najboljšega je imel center Walter Tavares, ki je 11 točkam dodal 13 skokov (stat. indeks 26).

Donovan Mitchell
Sportal Nominiranec za novinca leta v ligi NBA ima nasvet za Luko Dončića

Luka je že na začetku tekme dal nasprotniku vedeti, da čez Real ne bo mogel stopiti, potem ko je silovito blokiral Tima Abromaitisa in poskrbel za navdušenje v taboru kraljevega kluba. 

V polfinale španskega prvenstva je napredovala tudi Baskonia, ki je izločila Unicajo.

Sportal Luka Dončić del velike zgodovine: nikoli se še ni zgodilo kaj takšnega

Negotovost pa je še v dvobojih med Valencio in Gran Canario – zmagovalec tega dvoboja se bo pomeril z Realom - ter Barcelono in Andoro našega Jake Blažiča. Ta je na prvi tekmi presenetila Katalonce. Slovenski reprezentant je imel v sredo priložnost, da s soigralci izloči favoriziranega tekmeca, a pred domačimi navijači niso izkoristili priložnosti, ki se je ponujala. Barcelona je z zmago s 85:81 izid v zmagah izenačila na 1:1. Odločilna tretja tekma bo v petek v katalonskem glavnem mestu.

Jaka Blažič skupaj s soigralci priložnosti, da pred domačimi navijači izločijo veliko Barcelono, ni izkoristil. O potniku v polfinale bo odločala petkova tekma. | Foto: Vid Ponikvar Jaka Blažič skupaj s soigralci priložnosti, da pred domačimi navijači izločijo veliko Barcelono, ni izkoristil. O potniku v polfinale bo odločala petkova tekma. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentant se je tokrat zaustavil pri devetih točkah, devetih skokih in asistenci, zato pa s soigralci ni mogel zaustaviti hrvaškega centra pri Barceloni Anteja Tomića. Dosegel je namreč 19 točk, od tega je zadel enajst od skupno dvanajstih prostih metov.

Negotovost pa vlada tudi med Valencio in Gran Canario. Slednja je na drugi tekmi povozila moštvo s celine (97:70), končni zmagovalec tega dvoboja pa bo prav tako znan v petek.

Luka Dončić
Sportal Stoječe ovacije za Luko Dončića, ki je spet očaral Madrid #video
Ne spreglejte