Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2023,
18.08

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

Natisni članek

Dallas Mavericks Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Ponedeljek, 9. 10. 2023, 18.08

7 mesecev

slovenski as v madridu, kjer ga v torek čaka pripravljalno srečanje proti nekdanjemu klubu

Luka Dončić se je vrnil "domov" in prejel priznanje: Čustveno bo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91
Luka Dončić Slovenija | Luka Dončić se je vrnil v Madrid, kjer bo v torek z Dallas Mavericks odigral pripravljalno srečanje z Realom, pri katerem se je kalil med letoma 2013 in 2018. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Luka Dončić se je vrnil v Madrid, kjer bo v torek z Dallas Mavericks odigral pripravljalno srečanje z Realom, pri katerem se je kalil med letoma 2013 in 2018.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je vrnil v Madrid, kjer je preživel zajeten del košarkarskega najstniškega kaljenja in s tamkajšnjim Realom osvojil, kar se je dalo. "Počutim se kot doma. Ko sem se pred leti tu sprehajal, me še ni poznalo toliko ljudi, tako da se je zdaj nekoliko drugače sprehajati po teh ulicah," je 24-letnik dejal med obiskom Madrida, kjer bo v torek z Dallas Mavericks igral na pripravljalni tekmi. Dončić je v španskem glavnem mestu prejel tudi spominsko priznanje ob vrnitvi domov.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Dončić v 19 minutah do 18 točk, nov poraz Dallasa

Dobro desetletje mineva, odkar se je Luka Dončić kot komaj 13-letni deček odpravil na kaljenje v Madrid. Tam je ostal vse do sredine leta 2018, ko se je po naboru lige NBA preselil čez lužo in oblekel dres Dallas Mavericks.

Pred leti ga v Madridu ni poznalo toliko ljudi

Prav s svojo NBA-ekipo se je 24-letnik zdaj vrnil v Madrid, kjer je osvojil vse, kar je bilo mogoče. Leta 2018 je z Realom postal tako španski prvak kot zmagovalec Evrolige in bil izbran za najkoristnejšega košarkarja tekmovanj, v članskem dresu Reala je odigral 216 tekem in osvojil sedem lovorik. V torek se bo z Dallasom na pripravljalni tekmi zoperstavil kraljevemu klubu. 

"Počutim se dobro, tukaj sem preživel veliko časa. Takrat me še ni poznalo toliko ljudi, tako da sem se lahko normalno sprehajal, zdaj pa je malo drugače. A počutim se, kot bi bil spet doma," je med sprehodom po madridskih ulicah dejal za NBA.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić brez pretiranih razlogov za zadovoljstvo

Spominsko priznanje

Dončić bo v torek zvečer v dvorani WiZink Center v Madridu prvič igral proti nekdanjemu klubu. Dan pred dvobojem se je skupaj s športnim direktorjem Dallas Mavericks Nicom Harrisonom udeležil Realovega dogodka in prejel spominsko priznanje, s katerim ga je španska političarka Isabel Diaz Ayuso počastila kot ambasadorja skupnosti.

Butragueno: Ljubljeni Luka se je vrnil domov

Dogodka so se udeležili tudi nekdanji in zdajšnji člani Realovih kolektivov, med drugim nekdanji nogometaš Emilio Butragueno, ki ni skrival navdušenja nad prihodom Dončića in Dallasa v Madrid.

"Gre za velik dogodek, ki potrjuje, da je Madrid ena od velikih svetovnih prestolnic. Vsi, ki imamo radi košarko, bomo uživali v tej tekmi, ki je ne bomo nikoli pozabili. Za Real Madrid je velika čast, da se lahko pomeri z enim od največjih košarkarskih klubov v svetu košarke. To vzbuja močna čustva vseh navijačev Real Madrida in vseh nas, ki ljubimo košarko. To bo prav poseben dan za vse navijače Madrida. Eden od velikih idolov košarke in svetovnega športa, naš ljubljeni Luka Dončić, se vrača domov," so besede Butraguene povzeli pri Sports Illustrated.

"Jutrišnji dan bo zelo poseben, prisotnih bo veliko čustev. Vsi vedo, kaj mi pomenita Real Madrid in Madrid. Najlepša hvala vsem," pa je na dogodku povedal košarkarski zvezdnik. | Foto: Guliverimage "Jutrišnji dan bo zelo poseben, prisotnih bo veliko čustev. Vsi vedo, kaj mi pomenita Real Madrid in Madrid. Najlepša hvala vsem," pa je na dogodku povedal košarkarski zvezdnik. Foto: Guliverimage

Luka Dončić
Trendi Dražba za Dončićev porsche končana, toliko je zanj odštel kupec

Dončić: Prisotnih bo veliko čustev

"V čast mi je prejeti to priznanje. Jutrišnji dan bo zelo poseben, prisotnih bo veliko čustev. Vsi vedo, kaj mi pomenita Real Madrid in Madrid. Najlepša hvala vsem," pa je na dogodku povedal košarkarski zvezdnik.

Srečanje med madridskim Realom in Dallasom se bo v torek začelo ob 20.45.

Dallas Mavericks so oktobra odigrali dve pripravljalni tekmi z Minnesota Timberwolves in obe izgubili (96:104, 99:111).

slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Zelenortski otoki SP 2023 Luka Dončić
Mnenja Tomaž Ambrožič: Kapetani, kot bi jih potrebovali vsi

 

Ne spreglejte