Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 10. 2023,
20.30

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

Natisni članek

Jaden Hardy Minnesota Timberwolves Dallas Mavericks Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 7. 10. 2023, 20.30

6 mesecev, 3 tedne

DRUGA PRIPRAVLJALNA TEKMA DALLAS MAVERICKS

Dončić v 19 minutah do 18 točk, nov poraz Dallasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24
Dallas Mavericks Luka Dončić | Luka Dončić je tokrat dosegel 18 točk. | Foto Guliverimage

Luka Dončić je tokrat dosegel 18 točk.

Foto: Guliverimage

Luka Dončić in Dallas Mavericks so v Abu Dabiju odigrali še drugo pripravljalno tekmo z Minnesoto Timberwolves pred novo sezono lige NBA in še drugič izgubili, tokrat s 96:104. Slovenski košarkar je igral samo v prvem polčasu in v 19 minutah na parketu dosegel 18 točk.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić brez pretiranih razlogov za zadovoljstvo

Druga pripravljalna tekma:

Sobota, 7. oktober, Abu Dabi, Etihad arena:

Čeprav je bilo glede na to, da je Dallas poleti precej premešal svojo zasedbo, mogoče pričakovati, da se ekipa v dobrem tednu treningov še ne bo uigrala, pa je četrtkova predstava Mavericks sploh v prvem polčasu zaostala za vsemi pričakovanji. Dallas je bil z izjemo Luke Dončića, ki je v slabih 17 minutah na parketu dosegel 25 točk, nerazpoložen v napadu, prvo trojko so varovanci Jasona Kidda zadeli šele nekaj minut pred koncem prvega polčasa, ob tem pa so bili povsem razglašeni v obrambi, pešal je tudi skok.

Že od prve minute sta  priložnost dobila oba novinca Dereck Lively II in Olivier-Maxence Prosper. "Odigrala sta dobro tekmo, poznalo se je, da je to njuna prva tekma, tako da je normalno, da sta bila malce napeta, a mislim, da bosta dober doprinos k ekipi," je po prvem srečanju z Minnesoto dejal Dončić. Ta je igral le v prvem polčasu.

Dallas Mavericks Luka Dončić | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Dallas je tudi na drugi tekmi slabo odigral prvo četrtino (20:29) in se ni več vrnil v igro. In znova so v drugem polčasu priložnost za igro dobili tudi rezervisti. Na parket je pri Dallasu stopilo kar 17 košarkarjev. Dončić je igral samo v prvem polčasu in v 19 minutah na parketu dosegel 18 točk in imel še šest asistenc in pet skokov. Iz igre je 24-letnik zadel pet od 12 metov, od tega dva od sedmih za tri točke. V statistiko je vpisal še dve ukradeni in štiri izgubljene žoge.

Minnesota je na koncu zmagala s 104:96. Najboljši strelec tekem je bil Jaden Hardy pri Dallasu z 22 točkami. Pri Minnesoti sta Karl-Anthony Towns in Naz Reid dosegla po 14 točk, eno manj je prispeval Anthony Edwards. Mavericks so drugo pripravljalno tekmo v Združenih arabskih emiratih odigrali brez Kyrieja Irvinga

"Kar zadeva mojo predstavo in fizično stanje, se izboljšuje, vsak dan je boljše. Naš cilj na teh tekmah je, da postanemo boljši, da se med sabo dobro spoznamo, pa tudi da se ne poškodujem in da se minutaža porazdeli med vse akterje. Želim si postati boljši, veliko je stvari, ki jih lahko še zelo izboljšam v svoji igri, vse pa je na koncu podrejeno ekipi in skupnim ciljem," je po prvi pripravljalni preizkušnji dejal Dončić.

Spet zadeval nemogoče

Slovenski as tudi v Abu Dabiju navdušuje z neverjetnimi koši na treningih, tako je v zadnjih dneh v stavah in zadetih metih premagal Maxija Kleberja in tudi Jadena Hardyja. "Služim denar," je v smehu ob enem izmed videoposnetkov povedal Dončić.

Mavericks bodo po drugi tekmi v Abu Dabiju odpotovali v Madrid, kjer se bo Dallas 10. oktobra (20.30) pomeril z Dončićevim nekdanjim klubom Realom, nato se bo klub iz Teksasa 21. oktobra doma pomeril še z Detroitom, zatem pa zasedbo Jasona Kidda že čaka začetek sezone 26. oktobra (3.30) proti San Antonio Spurs. 

Kdo je v zasedbi Dallasa ostal iz lanske sezone?

Luka Dončić, Kyrie Irving, Josh Green, Tim Hardaway Jr., Jaden Hardy, Dwight Powell, Maxi Kleber, Markieff Morris, A. J. Lawson (dvosmerna pogodba)

Kdo so novi košarkarji v klubu?

Grant Williams, Richaun Holmes, novinca v ligi NBA Dereck Lively II (12. izbor nabora) in Olivier-Maxence Prosper (24. izbor), Seth Curry, Derrick Jones Jr., Dante Exum, Mike Miles Jr. (dvosmerna pogodba)

Kdo je zapustil klub po lanski sezoni?

Reggie Bullock, Christian Wood, Davis Bertans, JaVale McGee, Justin Holiday, Theo Pinson, Frank Ntilikina, McKinley Wright IV

Preberite še:

Joel Embiid
Sportal NBA-orjak presenetil s svojo odločitvijo
ZDA ameriška košarkarska reprezentanca
Sportal Ameriški ponos je ranjen, James, Durant in Curry želijo na OI 2024
Ne spreglejte