Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2023,
10.12

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Joel Embiid Kevin Durant Stephen Curry LeBron James Liga NBA

Torek, 3. 10. 2023, 10.12

6 mesecev, 3 tedne

ZDA v Pariz pošiljajo novo sanjsko ekipo

Ameriški ponos je ranjen, James, Durant in Curry želijo na OI 2024

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
ZDA ameriška košarkarska reprezentanca | Ameriški košarkarji so s kar nekaj zvezdniki lige NBA na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojili le četrto mesto. | Foto FIBA

Ameriški košarkarji so s kar nekaj zvezdniki lige NBA na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojili le četrto mesto.

Foto: FIBA

Več ameriških košarkarskih superzvezdnikov lige NBA se je v ponedeljek na medijskih dnevih svojih ekip razglasilo za kandidate za nastop na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024. Med drugimi so željo po tem izrazili LeBron James, Kevin Durant in Stephen Curry, kar že napoveduje, da bodo Američani sestavili novo sanjsko ekipo, poroča AFP.

slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Slovenija ne bo kandidirala za olimpijski kvalifikacijski turnir

Sestavo bi po mnenju mnogih lahko primerjali celo z originalnim "dream teamom" iz Barcelone leta 1992, ki sta jo vodila Michael Jordan in Magic Johnson.

Curry: Želimo potrditi mednarodno prevlado

Stephen Curry še ni nastopil na olimpijskem turnirju. | Foto: Reuters Stephen Curry še ni nastopil na olimpijskem turnirju. Foto: Reuters "O tej priložnosti sem razpravljal z ljudmi okoli sebe, in če bo šlo vse po načrtih, želim biti tam. To je edina stvar, ki je nisem nikoli naredil. Želimo potrditi mednarodno prevlado," je o igranju na OI povedal Stephen Curry, 35-letni branilec moštva Golden State Warriors, sicer štirikratni prvak NBA.

Ob koncu svoje kariere je zanimanje za olimpijske igre izrazil tudi 38-letni LeBron James. "Glede na kakovost igralcev, ki bi jih lahko imeli, mislim, da ne bi šlo za prevelik fizični zalogaj. Ne bi mi bilo treba storiti preveč. Malo odskokov, podaj, obrambe, blokad, nekaj metov, mislim, da bi šlo. Na to temo smo se z odgovornimi že pogovarjali," je dejal James, ki je ZDA do zlata že popeljal v letih 2008 in 2012, ko sta bila v ekipi tudi Kobe Bryant in Carmelo Anthony.

Kevin Durant želi postati ameriški rekorder. | Foto: Reuters Kevin Durant želi postati ameriški rekorder. Foto: Reuters

"Prihodnje leto bom igral na olimpijskih igrah" pa je prepričan Kevin Durant, za katerega bi bile to že četrte igre. Če bi spet osvojil naslov, bi postal ameriški rekorder med moškimi.

Zanimanje za olimpijske igre so izrazili tudi Kawhi Leonard, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell in Paul George.

Kako se bo odločil Embiid?

Zanimiva bo tudi odločitev Joela Embiida, MVP zadnjega rednega dela sezone, ki ima kar tri potne liste. Po njegovih besedah bodo v Parizu gledalci lahko pozdravili tudi njega, a ostaja vprašanje, ali v dresu ZDA, Kameruna ali Francije.

Joel Embiid bo odločitev, s katero reprezentanco želi nastopiti na OI v Parizu, sporočil v bližnji prihodnosti. | Foto: Reuters Joel Embiid bo odločitev, s katero reprezentanco želi nastopiti na OI v Parizu, sporočil v bližnji prihodnosti. Foto: Reuters

O tem naj bi se odločil v prihodnjih dneh. Nastop za Francijo pa je že potrdil čudežni deček Victor Wembanyama, novinec v moštvu San Antonia.

Ne spreglejte