Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
10.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Alen Omić Gran Canaria Španija

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 10.29

6 let, 6 mesecev

Luka Dončić postavil nov mejnik, v garderobi pa doživel hladno prho (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Real Madrid je tretjič zapored osvojil španski pokal, pri podvigu pa je sodeloval tudi slovenski košarkar Luka Dončić. Postal je najmlajši košarkar, ki je osvojil to lovoriko.

V finalu španskega pokala smo imeli Slovenci dva predstavnika. V dresu Real Madrida je bil Luka Dončić, za Gran Canario pa je zaigral Alen Omić. Zadnji je moral pred deset tisoč ljubitelji te igre z žogo z 81:85 priznati premoč kraljevemu klubu. Center slovenske reprezentance je v 24 minutah dosegel osem točk, tri skoke in dve podaji.

Luka je na drugi strani dobil na voljo slabih sedem minut, v tem času je v statistiko vpisal tri skoke. Zato pa se lahko pohvali z novim mejnikom: postal je najmlajši košarkar, ki je osvojil španski kraljevi pokal.

Pred njim se je pod ta podvig podpisal Ricky Rubio, ki je bil leta 2008 star 17 let in tri mesece, ko se je z Joventutom veselil naslova pokalnega prvaka. Dončiću je to uspelo pri 16 letih in 11 mesecih.

Za Luko je to že tretja lovorika v dresu Real Madrida. Lani se je s soigralci veselil naslova španskega prvaka in naslova svetovnega klubskega prvaka, zdaj pa se lahko pohvali še s kraljevo pokalno lovoriko.

Za njegov novi uspeh mu je čestital tudi predsednik madridskega kluba Florentino Perez. V središču pozornosti je bil tudi v garderobi, kjer so se njegovi soigralci spravili nanj, kar si lahko pogledate v zgornjem videu.

Luka se lahko pohvali tudi s tem, da je kot najmlajši košarkar v dresu Real Madrida debitiral v španskem prvenstvu. Star je bil 16 let in dva meseca, sicer pa je bil tretji najmlajši košarkar, ki je zaigral v ligi na Pirenejskem polotoku.

V tej sezoni je že nekajkrat prikazal odlične igre. V osmem krogu proti Bilbao Basket je dosegel 15 točk, imel šest skokov in štiri podaje, kar je znašalo za statistični indeks 22, s tem pa je postavil rekord v španski ligi pri igralcih, mlajših od 17 let.

Prav vsi v Sloveniji pa upajo, da bo poleti premierno oblekel tudi dres slovenske članske reprezentance, ki jo pod taktirko Igorja Kokoškova čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. Jaka Lopatič

Ne spreglejte