Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
11. 12. 2016,
22.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 11. 12. 2016, 22.50

6 let, 7 mesecev

Mladoletna senzacija iz Slovenije

Luka Dončić spet blestel in poskrbel za potezo, ki je preplavila svetovni splet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Komaj 17-letni slovenski košarkar Luka Dončić postaja senzacija evropske košarke. V nedeljo je spet blestel, pri zmagi Real Madrida v španskem prvenstvu prispeval 12 točk in poskrbel za potezo, ki je preplavila svetovni splet.

Luka Dončić iz tekme v tekmo vse bolj navdušuje košarkarski svet. | Foto: Luka Dončić iz tekme v tekmo vse bolj navdušuje košarkarski svet.

Veliki up slovenske, evropske in tudi svetovne košarke Luka Dončić, ki v tej sezoni postaja vse pomembnejši člen najboljšega španskega kluba Real Madrid, španskega prvaka in evropskega prvaka iz leta 2015, je spet glasno opozoril nase.

Med tednom je blestel v evroligi, dosegel je 17 točk pri zmagi nad Žalgirisom in zadeval v odločilnih trenutkih. V prejšnjem krogu španskega prvenstva je pri zmagi nad Fuenlabrado dosegel 23 točk, prispeval 11 podaj in zbral štiri skoke. S statističnim indeksom je postal celo najboljši igralec kroga.

Bleščeče predstave je nadaljeval v nedeljo zvečer pri zmagi Reala v Bilbau s 85:77. Pred skoraj deset tisoč gledalci je proti Bilbau, pri katerem je še en slovenski košarkar Miha Lapornik v desetih minutah igre ostal brez točke, Dončić v 21 minutah ob petdesetodstotnem metu iz igre (za dve in za tri 2/4) ter stoodstotnih prostih metih (2/2) dosegel 12 točk.

Poskrbel je, da ubogega Španca zasmehujejo

Izkazal se je predvsem pri eni izmed akcij. Preden je hladnokrvno zadel za tri točke, je s sijajnim preigravanjem nasprotnika povsem osmešil, ga vrgel iz igre in poskrbel, da je pristal na tleh.

Takole je osmešil košarkarja Bilbaa:

Video je hitro zaokrožil po svetovnem spletu. Na Dončićevo veselje in na žalost Srba Dejana Todorovića, ki se je znašel na tleh.

Izjemno povprečje v Realu, ki se bori za naslove

Dončić v španskem prvenstvu v tej sezoni v povprečju igra 22 minut ter dosega 9,4 točke, pet skokov in 4,5 podaje na tekmo.

V evroligi je do zdaj igral na enajstih tekmah. V povprečju je na parketu 16 minut. Dosega 6,9 točke, 3,2 skoka in 2,5 podaje na tekmo.

Izjemna statistika za košarkarja, ki bo šele februarja prihodnje leto postal polnoleten.

Real je v španskem prvenstvu na vrhu lestvice. V evroligi je tretji v skupini. 

Ne spreglejte