Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
9.24

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Torek, 21. 5. 2024, 9.24

3 tedne, 4 dni

12-erica ESPN

Luka Dončić po dveh krogih končnice med prvo peterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Dallas Mavericks Luka Dončić |  Med izbranimi je tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v izboru zasedel peto mesto.  | Foto Reuters

Med izbranimi je tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v izboru zasedel peto mesto. 

Foto: Reuters

Ameriška medijska mreža ESPN je v ponedeljek objavila seznam 12 najboljših igralcev, ki so se po njenem mnenju najbolj izkazali v dozdajšnjih dveh krogih končnice severnoameriške košarkarske lige NBA. Med izbranimi je tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v izboru zasedel peto mesto. ESPN pri tem poudarja, da je Dončić eden najboljših košarkarjev končnice tudi takrat, ko igra pod svojim povprečjem.

Dallas Mavericks Jason Kidd
Sportal Jason Kidd: Vseeno nam je, kaj si mislite

Ob porazih svojega moštva z Oklahomo je sicer dosegel manj kot 20 točk, a je svojo statistiko izboljšal s trojnim dvojčkom v ključni peti in šesti tekmi. Po navedbah ESPN je njegov delež zadetih metov iz igre približno pet odstotnih točk pod povprečjem lige v končnici, medtem ko pri drugih košarkarskih elementih še vedno dosega svoje običajne vrednost.

Dallas Mavericks se bodo v tretjem krogu končnice prvenstva pomerili z najboljšim obrambnim moštvom lige Minnesota Timberwolves, kar bi lahko za slovenskega košarkarskega virtuoza predstavljalo kar precejšen izziv. Toda omenjeni medij ob tem poudarja, da je Dončić izziv za vsako obrambo, tudi za najboljšo v ligi. Dončić je v povprečju proti Minnesoti v tej sezoni dosegal 36,5 točke in 10,5 asistence na tekmo.

Zmagovalec konferenčnega finala zahoda se bo v finalu končnice lige NBA pomeril z boljšim iz finalnega obračuna na vzhodu med Bostonom in Indiano.

Kvartet pred Dončićem

Po statističnih količnikih so se pred Dončićem zvrstili še Jayson Tatum (Boston Celtics), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder) in Nikola Jokić (Denver Nuggets).

Po statističnih količnikih so se pred Dončićem zvrstili še Jayson Tatum (Boston Celtics), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder) in Nikola Jokić (Denver Nuggets). | Foto: Reuters Po statističnih količnikih so se pred Dončićem zvrstili še Jayson Tatum (Boston Celtics), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder) in Nikola Jokić (Denver Nuggets). Foto: Reuters

Idealno dvanajsterico sestavljajo še Derrick White (Boston Celtics), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Jalen Williams (Oklahoma City Thunder), Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers), Kyrie Irving (Dallas Mavericks), Jalen Brunson (New York Knicks) in Karl Anthony Towns (Minnesota Timberwolves).

Več meril

ESPN je omenjeno razvrstitev opravil na podlagi meril, kot so merjenje učinkovitosti igralca v obrambi in napadu v primerjavi s povprečjem lige, prispevek k deležu skupnih zmag ekipe, prispevek k razliki v točkah ter splošna učinkovitost igralčeve igre.

ESPN je razglasil tudi najboljšo peterko novincev v ligi, ki jo sestavljajo Victor Wembanyama (San Antonio Spurs), Chet Holmgren (Oklahoma), Brandon Miller (Charlotte Hornets), Jaime Jaquez Jr. (Miami Heat) in Brandin Podzieminski (Golden State Warriors).

Drugo peterko novincev sestavljajo še Dereck Lively II (Dallas Mavericks), Amen Thompson (Houston Rockets), Keyonte George (Utah Jazz), Cason Wallace (Oklahoma City Thunder) in GG Jackson (Memphis Grizzlies).

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luka Dončić in druščina sta dobila nasprotnika v konferenčnem finalu #video
Ne spreglejte