Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
10. 8. 2015,
9.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Saša Dončić Real Madrid

Ponedeljek, 10. 8. 2015, 9.43

6 let, 7 mesecev

Luka Dončić kmalu s prvo ekipo Reala, zdaj trdo dela v ZDA (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nadarjeni slovenski košarkar Luka Dončić je te dni v ZDA, kjer trdo trenira za prihodnjo sezono, v kateri bo treniral s članskim moštvom Real Madrida.

Luka Dončić na treningu v ZDA

Pri Real Madridu bodo v novi sezoni postavili vsega 16-letnega Luko Dončića v člansko moštvo. V zadnji je debitiral v španskem prvenstvu in z odločnostjo nemudoma navdušil navijače Reala.

Zdaj trdo dela v ZDA, kjer ima na treningih družbo priznanih imen lige NBA - Joakim Noah, Pau Gasol in Nikola Mirotić -, veliko poudarka pa namenja metu. Pod vodstvom Mika Penberthyja, ki je z Los Angeles Lakers leta 2001 osvojil šampionski prstan, vadi na izboljšanju te košarkarske prvine. Američan je med drugimi pomagal tudi Špancu Rickyju Rubiu.

"Luka bo priključen prvi ekipi Reala in naj bi treniral s članskim moštvom. Tako kot lani bo najverjetneje igral v ligi EBA, morda pa ga bo glavni trener večkrat uporabil tudi v španskem prvenstvu. Odvisno je, kako pridno bo treniral," je o tem, kakšen status naj bi imel Luka v prihodnji sezoni, dejal njegov oče Saša Dončić.

"Luka je na dobri poti, vendar mora še veliko narediti"

Čeprav velja za košarkarski biser, nekdanji košarkar poudarja, da bo moral zdaj na treningih še bolj gristi, saj je pred njim večji preskok: "Luka je na dobri poti, vendar mora še veliko narediti. Pred njim je najtežji korak. Prestop v člansko vrsto je nekaj drugega. Igranje v ligi EBA mu je zelo koristilo, saj so tam tudi izkušenejši košarkarji. V Španiji imajo dobro formulo, da se mlajši lažje priključijo članom. Ima pa še dve leti časa za ta prehod. Glavno je, da še naprej trdo dela."

Luko smo letos pričakovali, da bo premierno zaigral na uradni tekmi slovenske reprezentance. Predviden je bil kot del izbrane vrste do 20 let, ki je nastopila na evropskem prvenstvu v Italiji in si zagotovila obstanek, vendar se je odločil za počitek. Ker je vroča roba, so ga novačili celo Srbi, a jih je zavrnil.

Luka Dončić in Joakim Noah

Great practice with @stickity13 🏀

A photo posted by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Ne spreglejte