Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 6. 2012,
9.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domen Lorbek Erazem Lorbek

Sreda, 20. 6. 2012, 9.09

7 let, 12 mesecev

Lorbek bo izkoristil reprezentančno poletje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Težave s stopalom so bile razlog, zakaj je moral Domen Lorbek izpustiti celotno sezono. Sedaj je v polni pripravljenosti, da se vrne v tekmovalni pogon. Prve tekme bo odigral v reprezentančnem dresu.

Rehabilitacija po operaciji stopala se je pri Domnu Lorbku dodobra zavlekla. Sprva je bil njegov povratek načrtovan za januar letošnjega leta, nato pa se je rok vrnitve iz dneva v dan podaljševal. A je bil v tem času aktiven na treningih Parkljev, za kar se zahvaljuje vodstvu kluba, vendar uradnih tekem še ni igral vse od lani. "Kluba si nisem poiskal, ker še nisem bil pripravljen. Z rehabilitacijo sem zaključil sicer že prej, vendar mi je manjkal trening. Parklji so mi tu zelo pomagali," pravi Domen.

"Samo čestitam mu lahko"

Letošnje poletje bo vnovič izkoristil za udejstvovanje v članski izbrani vrsti, v kateri je nazadnje igral na evropskem prvenstvu na Poljskem, kjer je četa Jureta Zdovca osvojila četrto mesto. Zadnji dve sezoni so ga namreč poškodbe oddaljile od dresa z državnim grbom. "Veselim se reprezentance. Videl bom lahko, v kakšnem stanju sem. Veliko se bo testiralo mlade igralce, bo pa to poletje dobro, da se spoznamo in družimo skupaj. S tem se bo ustvarila tudi kemija, ki bo potrebna za prihodnje leto, ko bo evropsko prvenstvo doma," je pogled proti poletju uprl sredinski člen trojice bratov Lorbek.

Še vedno pa ima odprto klubsko vprašanje. Nazadnje je bil član Avellina iz Italije, vendar zanj zaradi težav s stopalom sploh ni igral in v začetku leta je nato sledila prekinitev pogodbe. "Želim si nazaj v tujino. Aktualne so Rusija, Italija in Španija. Dovolj se dogaja, vendar konkretnega dogovora še ni," je dejal Domen, ki je izjemno ponosen na svojega brata, ki je bil izbran za MVP španskega finala, v katerem je Barcelona premagala večnega tekmeca Real Madrid. "Samo čestitam mu lahko. Vse se mu je poklopilo. Ali bo šel v NBA ali ostal v Evropi, je povsem njegova odločitev. Jaz bom vedno vesel zanj," je Domen bratsko zaključil pogovor za Sportal.

Ne spreglejte