Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
4. 10. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Sreda, 4. 10. 2017, 20.20

6 let, 7 mesecev

Liga NBA v velikem pričakovanju Luke Dončića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

1

Novi zvezdnik slovenskega športa, vsega 18-letni košarkarski reprezentant Luka Dončić, se je lahko vnovič prepričal o tem, kako ga spremljajo in predvsem cenijo v ligi NBA. Po mnenju direktorjev klubov je najboljši neameriški košarkar, ki ne igra v najmočnejši in najbogatejši ligi na svetu.

Luka Dončić ostaja v Realu, a ga podrobno spremljajo tudi v ligi NBA. | Foto: Vid Ponikvar Luka Dončić ostaja v Realu, a ga podrobno spremljajo tudi v ligi NBA. Foto: Vid Ponikvar

Najboljši mladi igralec španskega prvenstva, vzhajajoča zvezda evrolige, član najboljše peterke EuroBasketa … Priznanja se v tem letu kar "lepijo" na Luko Dončiča, ki se je dokončno uveljavil v dresu slovitega Reala in se v velikem slogu predstavil v slovenski reprezentanci. Novega priznanja, resda ne v obliki kakšne lovorike, pa je bil 18-letni Ljubljančan, ki je z madridskim klubom že zakorakal v novo sezono, deležen v tradicionalni raziskavi uradne spletne strani lige NBA. Ta s pomočjo športnih direktorjev klubov vselej poskuša pogledati v prihajajočo sezono.

Dončiću več kot dve tretjini točk

"NBA? Zdaj sem v Realu." | Foto: Sportida "NBA? Zdaj sem v Realu." Foto: Sportida Direktorji odgovarjajo na kar 47 vprašanj. Od tega, kdo bo prvak, kdo bo MVP, kdo najboljši obrambni igralec … Med vprašanji pa je tudi, kdo je najboljši neameriški košarkar, ki ne igra v ligi NBA. Pri tem je kar 69 odstotkov točk prejel Luka Dončić. Z 28 odstotki mu sledi Francoz v dresu CSKA Nando de Colo, s tremi pa še ruski član Himkija Aleksej Šved. Za primerjavo, lani je v tej kategoriji zmago s 54 odstotki "slavil" Miloš Teodosić, ki se je zdaj že preselil v ZDA.

Naj spomnimo, Dončić bi se sicer na nabor lige NBA, kjer mu strokovnjaki napovedujejo izbor med prvo trojico, lahko prijavil že prihodnje leto. O selitvi čez lužo pa je med reprezentančno akcijo dejal: "Z Realom imam pogodbo še za štiri leta. Trenutno bi bil težko v boljšem klubu. Odlično se počutim. Odnos do mene je zelo dober. NBA? Zdaj sem v Realu."

In kaj je še ponudila raziskava "GM survey"? Prvak bo po mnenju direktorjev Golden State, MVP lige LeBron James, novinec leta Lonzo Ball, najbolje je trgoval Oklahoma City, najboljši tujec v ligi je Grk Giannis Antetokounmpo

Ne spreglejte