Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
7.37

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

Natisni članek

Denver Nuggets Miami Heat Vlatko Čančar Vlatko Čančar Giannis Antetokounmpo Khris Middleton Goran Dragić Goran Dragić Milwaukee Bucks končnica Liga NBA

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 7.37

1 leto

Liga NBA, 16. april

Udarec za Dragićeve: poraz in še poškodba superzvezdnika, Denver začel prepričljivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

Milwaukee Bucks Miami Heat Butler | Miami je na prvi tekmi končnice ugnal Milwaukee Bucks. | Foto Guliverimage

Miami je na prvi tekmi končnice ugnal Milwaukee Bucks.

Foto: Guliverimage

Milwaukee Bucks Gorana Dragića, ki ni dobil priložnosti za igro, je na prvi tekmi konferenčnega četrtfinala proti Miami Heat izgubil s 117:130 in ostal še brez grškega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, ki si je poškodoval spodnji del hrbta in že v prvi četrtini končal srečanje. Končnico je uspešno začel Denver Vlatka Čančarja, ki je s 109:80 ugnal Minnesoto. Zmagali so še košarkarji LA Clippers in LA Lakers.

James Harden
Sportal Harden blestel ob prvi zmagi Philadelphie, branilci naslova začeli s porazom

Najboljše moštvo rednega dela Milwaukee Bucks končnice proti Miami Heat, ki si je vstopnico za nadaljevanje sezone priigral v dodatnih bojih, ni začelo po željah.

Giannis Antetokounmpo | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Že v prvi četrtini je nerodno padel superzvezdnik Giannis Antetokounmpo, si po prvih informacijah poškodoval spodnji del hrbta in predčasno končal srečanje. Grk je v 11 minutah zbral šest točk in tri skoke, ali bo igral na drugi tekmi v sredo, ki bo prav tako v Milwaukeeju, še ni jasno.

"Spremljali bomo njegovo zdravstveno stanje, čaka ga še podroben pregled. Videli bomo, kaj bodo povedali zdravniki," je po tekmi dejal trener Bucks Mike Budenholzer.

Vročica je na krilih Jimmyja Butlerja – 35 točk, 11 asistenc – slavila s 130:117 in vpisala prvo zmago. Pri domačih, v dresu katerih Goran Dragić proti svojemu nekdanjemu moštvu ni dobil priložnosti za igro, je Khris Middleton dosegel 33 točk in dodal devet skokov.

Vrhunci srečanja Milwaukee Bucks : Miami Heat:

Denver zanesljivo, Čančarju dve minuti

Uspešnejše je bilo drugo moštvo, ki ima v svoji vrsti Slovenca, Denver Nuggets je za začetek končnice Minnesoto odpravil s 109:80. Vlatko Čančar je ob zmagi na parketu preživel dobri dve minuti, v tem času pa zgrešil trojko in ujel eno žogo.

Nuggets so se tekmecem dokončno oddaljili že v tretji četrtini z delnim izidom 32:14. Tekmeci so bili v drugem delu brez možnosti za uspeh, Anthony Edwards je zanje vpisal 18 točk in pet podaj.

Jamal Murray je ob zmagi dosegel 24 točk in dodal osem skokov, dvojni dvojček sta dosegla Michael Porter (18 točk, 11 skokov) in Nikola Jokić (13 točk, 14 skokov), ki je igral 28 minut in pol.

Vrhunci srečanja Denver Nuggets : Minnesota:

Uspešni obe kalifornijski ekipi, Morant predčasno s parketa Ja Morant je predčasno končal srečanje med Memphisom in Lakersi, ki so slavili s 128:112. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ja Morant je predčasno končal srečanje med Memphisom in Lakersi, ki so slavili s 128:112. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zmagali sta tudi obe kalifornijski ekipi. Los Angeles Clippers so v Phoenixu s 115:110 ugnali Phoenix Suns, Los Angeles Lakers pa s 128:112 Memphis Grizzlies, ki je ostal brez zvezdnika Ja Moranta.

Ta si je v zadnji četrtini poškodoval že prej načeto desno roko, kriče je odšel v slačilnico in se ni več vrnil na parket. Po tekmi pa je dejal: "Še vedno me roka zelo boli. Ne vem še, ali bom nared za sredino drugo tekmo." Pred predčasnim odhodom z igrišča je zbral 18 točk.

Rui Hačimura je k zmagi Lakersov prispeval 29 točk, Austin Reaves 23, Anthony Davis 22 in 12 skokov, LeBron James pa 21 in 11 skokov. Pri Memphisu je bil z 31 točkami strelsko najbolj razpoložen Jaren Jackson.

Kawhi Leonard se je ob zmagi LA Clippers nad Phoenix Suns ustavil pri 38 točkah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kawhi Leonard se je ob zmagi LA Clippers nad Phoenix Suns ustavil pri 38 točkah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Voz Clippersov pa je vlekel Kawhi Leonard, ki se je ustavil pri 38 točkah in v zaključku dosegel dve pomembni trojki. Russell Westbrook pa je blokiral pomemben met Devina Bookerja, preden je zadel dva prosta meta. Kevin Durant se je ob porazu približal trojnemu dvojčku (27 točk, 11 asistenc, 9 skokov), Booker pa je vknjižil 26 točk.

Liga NBA, 16. april:

Mark Cuban Luka DOnčić
Sportal Rigorozna denarna kazen Dončićevemu Dallasu
Liga NBA, 1. krog končnice:

Zahod:

Denver Nuggets (1) – Minnesota Timberwolves (8) /1:0/
Phoenix Suns (4) – Los Angeles Clippers (5) /0:1/
Sacramento Kings (3) – Golden State Warriors (6) /1:0/
Memphis Grizzlies (2) – Los Angeles Lakers (7) /0:1/

Vzhod:
Milwaukee Bucks (1) – Miami Heat (8)  /0:1/
Cleveland Cavaliers (4) – New York Knicks (5) /0:1/
Philadelphia 76ers (3) – Brooklyn Nets (6)  /1:0/
Boston Celtics (2) – Atlanta Hawks (7) /1:0/

// izid v zmagah; igrajo na štiri zmage
Jimmy Butler Alex Caruso
Sportal Znana sta še zadnja dva potnika v končnico lige NBA #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić v vlogi, ki si je zagotovo ni želel
Charles Barkley
Sportal Legenda lige NBA postal tarča posmeha #video
Ne spreglejte