Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2019,
6.24

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

Golden State Warriors Toronto Raptors Liga NBA

Torek, 11. 6. 2019, 6.24

4 leta, 10 mesecev

Liga NBA, finale, 10. junij

Nič ne bo, na prvaka lige NBA bo treba še malo počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79
Steph Curry | Se bodo košarkarji Toronta pred domačimi gledalci veselili premiernega naslova v ligi NBA? | Foto Gulliver/Getty Images

Se bodo košarkarji Toronta pred domačimi gledalci veselili premiernega naslova v ligi NBA?

Foto: Gulliver/Getty Images

V dvorani Scotiabank Arena v Torontu so v noči na ponedeljek igrali peto tekmo finala lige NBA. Toronto Raptors, ki so le še zmago ločeni od zgodovinskega uspeha, so na domačem parketu proti branilcem naslova Golden State Warriors tekmo izgubili z izidom 105:106. Trenutni izid v zmagah je 3:2 za Toronto.

V Torontu je bilo že vse pripravljeno na veliko slavje domače ekipe, a domači košarkarji niso bili kos nalogi, tako da bo treba na prvaka lige NBA še nekoliko počakati. Ekipa Toronto Raptors je pred koncem tekme vodila s 103:97, potem pa sta na sceno stopila Klay Thompson in Stephen Curry in poskrbela za preobrat in zmago bojevnikov. Oba sta namreč zadela met za tri točke.

"Bilo je za narediti ali umreti. V drugem polčasu res ni bilo lepe igre, a enostavno smo morali zadevati koše," je po razburljivi tekmi dejal Curry.

Po dolgem času je zaigral Kevin Durant, a znova odšepal z igrišča

V pomembni tekmi je na pomoč ekipi priskočil Kevin Durant, ki je zaigral prvič po 8. maju. Žal je imel zvezdnik aktualnih prvakov znova smolo. V drugi tretjini se je pri prodoru pod koš poškodoval, obležal na parketu, nekaj minut pozneje pa s pomočjo svojih kolegov zapustil parket. Durant je na tekmi prispeval enajst točk.

"Po eni strani sem izjemno ponosen na fante, kakšno srce in voljo so danes pokazali, po drugi pa me srce boli za Kevina," je po tekmi dejal trener prvakov Steve Kerr: "To je res bizaren občutek. V istem trenutku slavimo izjemno zmago in objokujemo velik udarec."

Pri bojevnikih sta bila tokrat najbolj razpoložena Stephen Curry z 31 točkami, Klay Thompson pa jih je dosegel 26 in sta bila najbolj zaslužna, da je njuna ekipa ostala med "živimi".

Veliko razočaranje navijačev Toronto Raptors. | Foto: Gulliver/Getty Images Veliko razočaranje navijačev Toronto Raptors. Foto: Gulliver/Getty Images

Druga in tretja četrtina sta bili povsem izenačeni

Golden State Warriors so zelo dobro začeli tekmo, potem ko so prvo tretjino dobili za šest točk (28:34), druga (28:28) in tretja četrtina (22:22) sta bili povsem izenačeni, zadnjo pa so domači košarkarji dobili za pet točk (27:25), a je bilo to premalo za končno zmago in prvega naslova prvaka za Toronto.

Pri domačih košarkarjih je bil najboljši na parketu Kawhi Leonard s 26 točkami, ob tem pa je dodal še 12 skokov in dve asistenci. Kyle Lowry je prispeval 18 točk.

Vrhunci pete finalne tekme med Toronto Raptors in Golden State Warriors

Durantu in Warriors se tveganje na dolgi rok verjetno ni izplačalo

Zmago Golden State Warriors v peti tekmi finala severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA je zasenčila huda poškodba njihovega zvezdnika Kevina Duranta. Igralec, ki je imel že nekaj časa težave, a je po enomesečnem počitku tvegal in nastopil na peti tekmi, si je po neuradnih podatkih strgal Ahilovo tetivo, zato ga čaka dolgo mirovanje.

Največji pesimisti trdijo, da bo zagotovil izgubil celo naslednjo sezono. Durant se je poškodoval na začetku druge četrtine, pri preigravanju je nerodno stopil na desno nogo, izpustil žogo, nato pa ob bolečinah odšepal z igrišča. Do takrat je dosegel 11 točk, zadel je tri mete za tri točke.

"Zdravniki so mu za današnji nastop prižgali zeleno luč. To je bila skupna odločitev, ki jo zdaj obžalujemo. Nikogar ni treba obtoževati, če pa že moramo koga, sem najbrž to jaz," je dejal generalni direktor Golden Stata Bob Myers, ki bo napačno odločitev obžaloval tudi v finančnem smislu.

Durant, ki ima bajno plačo, bi po koncu sezone postal prosti igralec, klub bi se ga najbrž rad znebil, a bo zvezdnik lahko uveljavil člen iz pogodbe, ki mu zagotavlja, da je v primeru poškodbe še eno leto na plačilni listi.

Uradni podatki o poškodbi košarkarja bodo znani, ko bo v toku današnjega dneva opravil magnetno resonanco. (sta)

Kawhi Leonard, Toronto Raptors
Sportal Toronto na pragu zgodovinskega uspeha, Američan ostal brez zoba

Liga NBA, finale, 10. junij

Preberite še:

James Harden
Sportal Harden in Davis na širšem seznamu ZDA za košarkarsko SP
Vince Carter
Sportal Carter se bo vpisal v zgodovino
Ne spreglejte