Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2019,
6.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

Natisni članek

Liga NBA Golden State Warriors Toronto Raptors

Sobota, 8. 6. 2019, 6.20

4 leta, 10 mesecev

Liga NBA, finale, 7. junij

Toronto na pragu zgodovinskega uspeha, Američan ostal brez zoba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41
Kawhi Leonard, Toronto Raptors | Kawhi Leonard je bil s 36 točkami prvi strelec srečanja. | Foto Reuters

Kawhi Leonard je bil s 36 točkami prvi strelec srečanja.

Foto: Reuters

V dvorani Oracle Arena v Oaklandu je bila v noči na soboto na sporedu četrta tekma finala lige NBA. Košarkarji Toronta so v gosteh prišli še do tretje zmage nad aktualnimi prvaki Golden State Warriors, ki tudi tokrat niso mogli računati na zvezdnika Kevina Duranta. Kanadska ekipa je slavila s 105:92 in bo imela v noči na torek na voljo prvo zaključno žogico za osvojitev prvega zgodovinskega naslova prvakov v zgodovini kluba.

Košarkarji Toronta so še drugič zapored ugnali člane ekipe Golden State Warriors in prednost v finalni seriji v zmagah povišali na 3:1. Domači košarkarji so ob koncu prvega polčasa vodili za štiri (46:42), nato pa je sledila odlična četrtina Raptorsov, ki jim je na koncu tudi prinesla tako želeno zmago. Toronto je tretjo četrtino dobil s kar 37:21 in tekmo mirno pripeljal v svojo korist. Kawhi Leonard je za gostujočo ekipo prispeval 36 točk (6/13 za 2, 5/9 za 3, 9/9 prosti meti) in 12 skokov, Serge Ibaka je dosegel 20 točk. Pri domačih, ki se jim še kako pozna odsotnost Kevina Duranta, je bil z 28 točkami najučinkovitejši Klay Thompson, Stephen Curry je dosegel točko manj. 

Vrhunci četrte tekme:

Ob začetku zadnje četrtine jo je pri Torontu skupil Fred VanVleet, ki je ob nesrečnem srečanju in udarcu s komolcem v obraz Shauna Livingstona tekmo zapustil z rano pod desnim očesom. Kot so sporočili, je Američan dobil sedem šivov, zaradi udarca pa je tudi izgubil zob.

Nesrečni dogodek v zadnji četrtini:

"Ni še konec. Naredili nismo še ničesar, dobili smo tri tekme, to je vse. Warriors so aktualni prvaki in zagotovo se ne bodo predali tako zlahka. Naslednjo tekmo bodo šli na vse ali nič, borili se bodo do konca in to moramo storiti tudi mi," je po koncu tekme poudaril Kyle Lowry, ki je dosegel deset točk. "Moramo ostati potrpežljivi in samozavestni. Ne smemo prehitevati dogodkov," pa je opozoril Leonard.

Prvaki pred misijo nemogoče?

Golden State, ki brani naslov prvakov, se je znašel v nezavidljivem položaju. Če gre verjeti preteklim izkušnjam, imajo Warriors izjemno malo možnosti, da se znova vmešajo v boj za naslov prvakov. Do zdaj se je namreč po zaostanku z 1:3 v zmagah vrnila le ena ekipa in tega se izjemno dobro spomnijo prav košarkarji Golden Stata, ki so neslavni scenarij doživeli leta 2016, ko jih je ob vodstvu s 3:1 v zmagah na koncu porazil Cleveland, ki je nanizal tri zaporedne uspehe.

"Naše izhodišče je slabo, a ni še konec," je po porazu odločno dejal Curry in dodal: "Še vedno smo v igri in dokler imamo možnosti za končno zmago, se ne bomo predali," je bil še jasen 31-letni Američan.

Veselje navijačev v Torontu:

Naslednja in morda tudi že zadnja tekma v finalni seriji bo v noči na torek po slovenskem času.

Kevin Durant
Sportal Bojevniki spet ne bodo mogli računati na poškodovanega zvezdnika

Liga NBA, finale, 7. junij

Preberite še:

Scottie Pippen
Sportal Scottie Pippen toži petletnico
Ne spreglejte