Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2023,
6.35

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

Milwaukee Bucks New Orleans Pelicans Indiana Pacers Los Angeles Lakers medsezonski turnir NBA Liga NBA

Petek, 8. 12. 2023, 6.35

4 mesece, 3 tedne

LIGA NBA, 6. DECEMBER

Znana oba finalista, James ruši mejnike #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
LeBron James Los Angeles Lakers | LeBron James bi lahko bogato kariero oplemenitil še z eno lovoriko. Od nje je oddaljen le še en korak. | Foto Reuters

LeBron James bi lahko bogato kariero oplemenitil še z eno lovoriko. Od nje je oddaljen le še en korak.

Foto: Reuters

Ekipi Los Angeles Lakers in Indiana Pacers se bosta v noči na nedeljo pomerili v prvem finalu tako imenovanega pokala lige NBA. Na zaključnem turnirju v Las Vegasu so Lakers v polfinalu ugnali New Orleans Pelicans s 133:89, Indiana pa je bila s 128:119 boljša od Milwaukee Bucks.

Sportal Tako sta Anamaria in Gabriela pospremili Dončićev podvig

V ligi NBA še naprej dežujejo čestitke in pohvale na račun izjemnega podviga Luke Dončića, ki je v prvem polčasu srečanja med Dallasom in Utahom natresel kar 29 točk, vse skupaj pa oplemenitil z 10 skoki in podajami, s čimer je poskrbel za zgodovinski trojni dvojček, v noči na petek pa se je dogajanje košarkarske javnosti preselilo v Las Vegas. V tamkajšnji dvorani T-Mobile Arena je bil na sporedu dvojni spored, odločalo se je o finalistih medsezonskega turnirja. V velikem finalu se bosta za prvo lovoriko pomerili ekipi Los Angeles Lakers in Indiane Pacers.

Luka Dončić
Sportal Dončić navdušil, nato nasmejal, ko se je ugriznil v jezik

Kalifornijci so svoje delo opravili zanesljivo, blestel je veteran LeBron James, ki je v manj kot 23 minutah vpisal 30 točk, osem podaj in pet skokov, kar v tako kratkem času ni uspelo še nobenemu košarkarju v ligi NBA. V zadnji četrtini sploh ni igral. James, ki bo 30. decembra dopolnil 39 let, je bil zelo učinkovit, iz igre je zadel devet od 12 metov, za tri točke je metal 4:4. Odločilen udarec so jezerniki zadali v tretji četrtini, ki so jo dobili s 43:17. Anthony Davis je za Lakers prispeval 16 točk in 15 skokov, medtem ko pri tekmecih nihče ni presegel 14 točk.

Predstava LeBrona Jamesa:

Na medsezonskem turnirju še neporažena Indiana pa je letela na krilih vse boljšega Tyresa Haliburtona. Ta je 27 točkam dodal še 15 podaj, izgubil pa ni niti ene žoge. Myles Turner je dodal svoj delež k zmagi s 26 točkami in 10 skoki.

Indiana po Bostonu še do skalpa Milwaukeeja

Indiana, ki je na šestem mestu v vzhodni konferenci v rednem delu sezone, je tako po Boston Celtics izločila še enega velikana vzhodne konference Milwaukee, pri katerem je sicer prednjačil Giannis Antetokounmpo s 37 točkami in 10 skoki.

Indiana je izločila Milwaukee. | Foto: Reuters Indiana je izločila Milwaukee. Foto: Reuters

"Mislim, da je poanta tega turnirja videti mlado skupino igralcev, kot je naša, da se bori. Mislim, da trenutno šokiramo svet. Nihče nas ni pričakoval tu z izjemo nas fantov v garderobi," je dejal Haliburton po tekmi, na kateri sta se ekipi 16-krat menjali v vodstvu, sedemkrat v zadnji četrtini. Finalna tekma tega turnirja v noči na nedeljo za razliko od dosedanjih ne bo štela za redni del sezone.

Se bo pa redni del nadaljeval v noči na soboto, ko bodo spet aktivni Dallas Mavericks in njihov zvezdnik Luka Dončić. Ti bodo gostovali v Portlandu.

Medsezonski turnir, polfinalni tekmi:

Lestvica

Luka Dončić
Sportal Rekordni Dončić do zgodovinskega podviga v ligi NBA
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Legendarni Nemec priznal: Dončić? Res sem dvomil.
 
Ne spreglejte