Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 1. 2020,
5.55

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 4. 1. 2020, 5.55

4 leta, 3 mesece

Liga NBA, 3. januar

Orlando v zadnji četrtini povsem ohladil Vročico, Harden z novo pričesko spet navduševal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Goran Dragić | Goran Dragić je s soigralci izgubil pri Orlandu. | Foto Reuters

Goran Dragić je s soigralci izgubil pri Orlandu.

Foto: Reuters

Košarkarji Miami Heat so na petkovem gostovanju pri Orlando Magic izgubili s 85:105. Če so Goran Dragić in soigralci v tretji četrtini dosegli 35 točk, kar je njihov rekord sezone, jim v zadnji ni šlo po načrtih. Gostitelji so jih ustavili pri zgolj šestih točkah. Slovenec je v 21 minutah vknjižil osem točk, šest skokov, tri asistence in izgubil tri žoge. James Harden, ki si je tokrat omislil kitke, je ob zmagi Houstona s 118:108 nad Philadelphio prispeval trojni dvojček, dosegel je 44 točk, 11 skokov in prav toliko asistenc. Ob zmagi Los Angeles Lakers nad New Orleans Pelicans je s 46 točkami blestel Anthony Davis.

Slab večer je za Miami Heat, ki je po porazu z Washington Wizards priznal premoč še eni ekipi, ki mu gleda v hrbet. Tokrat Goran Dragić in soigralci niso bili razpoloženi pri Orlando Magic, saj jim igra v napadu ni stekla.

Zadnjič so na gostovanju vodili ob koncu uvodne četrtine (22:19), ki so jo domači dobili s +5 (27:22), po njej pa vodstva niso več izpustili iz rok. Ob polčasu so vodili za 12, nato ušli na +18, a se je Miami vrnil v igro in v zadnjih 12 minut igre vstopil s petimi točkami zaostanka (79:84). Sledil je popoln mrk Vročice. Orlando ji je dopustil zgolj šest točk in slavil zanesljivo zmago. Ob tej je bil najboljši strelec (25 točk) Terrence Ross, črnogorski center Nikola Vukčević se je podpisal pod dvojni dvojček (20 točk, 11 skokov). Pri Miamiju sta ga vknjižila prvi strelec Jimmy Buttler (23 točk, 10 skokov) in Bam Adebayo (14 točk, 10 skokov).

Slovenski organizator igre Goran Dragić je v 20 minutah in pol v statistiko vpisal osem točk, šest skokov, tri asistence in tri izgubljene žoge.

Miami s 25 zmagami ostaja tretje moštvo vzhodne konference, Orlando je s 16 osmi. Dragićeve nov obračun čaka v noči na ponedeljek, ko bodo gostili Portland.

Harden s 14. trojnim dvojčkom z vsaj 40 točkami

Košarkarji Houston Rockets so pred domačimi gledalci na krilih Jamesa Hardna premagali Philadelphio 76ers.

James Harden je na parket stopil z novo pričesko in navdušil z novim trojnim dvojčkom. | Foto: Reuters James Harden je na parket stopil z novo pričesko in navdušil z novim trojnim dvojčkom. Foto: Reuters Američan si je tokrat omislil novo pričesko, nosil je kitke, in znova navdušil pod koši. Ustavil se je pri 44 točkah, 11 skokih in 11 asistencah, kar je njegov 14. trojni dvojček z vsaj 40 točkami. Več, 22, jih je v zgodovini NBA dosegel le Oscar Robertson. Eno boljših tekem je ob zmagi odigral Švicar Clint Capela, obračun je končal z dvojnim dvojčkom (30 točk, 14 skokov). Pri poražencih je bil najbolj razpoložen Ben Simmons (29 točk, 12 skokov, 11 asistenc).

Boston je po slabšem uvodu srečanja z Atlanto doma dosegel zmago (109:106). Jaylen Brown je k njej prispeval 24 točk in 10 skokov, pri gostih je Trae Young dosegel 28 točk in 10 asistenc. Boston ostaja drugi na vzhodu.

Anthony Davis | Foto: Reuters Foto: Reuters

Davis nasul 46

Košarkarji Los Angeles Laker so se z 28. zmago sezone utrdili na vrhu zahodne konference. S 123:113 so premagali New Orleans Pelicans. S 46 točkami je blestel Anthony Davis, ki je vknjižil še 13 skokov, Danny Green je dodal 25 točk, LeBron James pa je dvojni dvojček dosegel s 17 točkami in 15 asistencami.

Ob zmagi Phoenix Suns nad New York Knicks se je z 38 točkami izkazal Devin Booker, Portland pa je zmago nad Washington Wizard dosegel z izdatno pomočjo Damiana Lillarda (35 točk).

Luka Dončić bo z Dallasom na delu v noči na nedeljo, gostili bodo Charlotte Hornets. Denver Vlatka Čančarja bo takrat gostoval v prestolnici.

Lestvica:

Ne spreglejte