Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 11. 2023,
7.41

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,81

Natisni članek

Nikola Jokić Los Angeles Clippers Denver Nuggets NBA Liga NBA

Torek, 28. 11. 2023, 7.41

5 mesecev

Liga NBA, 27. november

Vesele novice iz Dallasa, Denver odličen tudi brez Jokića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,81
Nikola Jokić Denver Nuggets | Denver Nuggets so v Kaliforniji gostovali brez dveh najboljših igralcev. Nikola Jokić zaradi bolečin v hrbtu ni mogel pomagati soigralcem, že dalj časa je odsoten tudi Jamal Murray. | Foto Reuters

Denver Nuggets so v Kaliforniji gostovali brez dveh najboljših igralcev. Nikola Jokić zaradi bolečin v hrbtu ni mogel pomagati soigralcem, že dalj časa je odsoten tudi Jamal Murray.

Foto: Reuters

Košarkarji Denver Nuggets so v ligi NBA v gosteh premagali Los Angeles Clippers, čeprav so nastopili brez treh najboljših igralcev. Poleg Jamala Murrayja in Aarona Gordona je manjkal tudi srbski as Nikola Jokić, ki čuti bolečine v spodnjem delu hrbta. Prvaki lige NBA, pri katerih je slovenski reprezentant Vlatko Čančar že dalj časa na seznamu poškodovanih igralcev, so bili odlični v zadnji četrtini. Dobili so jo s 36:16. Dallas bo znova na delu v noči na sredo, ko bo gostil Houston Rockets. Slovenski zvezdnik Luka Dončić bo kandidiral za srečanje, saj je podroben zdravstveni pregled pokazal, da njegov levi palec ni zlomljen. Vesele novice iz Dallasa prihajajo tudi glede zdravstvenega stanja mladega centra Derecka Livelyja II. Večer v ligi NBA je sicer zaznamoval LeBron James. Popravil je rekord lige NBA, a hkrati izkusil najhujši poraz v 21-letni karieri.

LeBron James
Sportal Neverjeten večer LeBrona Jamesa
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Zelenortski otoki SP 2023 Luka Dončić
Sportal Slovence v boju za olimpijske igre čaka težko delo

Branilci naslova iz Denverja so gostovali v Los Angelesu pri prerojeni zvezdniški zasedbi LA Clippers brez treh najboljših igralcev. Jamal Murray je odsoten že dalj časa, manjkal je tudi Aaron Gordon (poškodba pete), zaradi bolečin v hrbtu pa je zahtevno gostovanje izpustil še Nikola Jokić. Tako je Denver zaigral brez treh igralcev, ki v povprečju na srečanje dosegajo kar 58 točk.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Še po treh četrtinah je kazalo, da bodo gostitelji to znali izkoristiti v svoj prid. V žepu si imeli prednost +11, ki pa so jo v zadnjem delu srečanja zakockali. Oslabljeni Denver je zadnjo četrtino dobil s 36:16 in v mestu angelov dosegel veliko zmago, zakon bivšega pa sta potrdila Reggie Jackson in DeAndre Jordan. Prvi je dosegel kar 35 točk, drugi pa 21 točk in 13 skokov. Skupno sta v zadnji četrtini dala kar 20 točk.

Reggie Jackson, rojen pred 33 leti v bližini Slovenije (Pordenone v Italiji), se je izkazal proti LA Clippers, za katere je nastopal med letoma 2020 in 2023. | Foto: Reuters Reggie Jackson, rojen pred 33 leti v bližini Slovenije (Pordenone v Italiji), se je izkazal proti LA Clippers, za katere je nastopal med letoma 2020 in 2023. Foto: Reuters

Pri gostiteljih je bil z 31 točkami najboljši strelec Kawhi Leonard, Hrvat Ivica Zubac, ki se bo prihodnje leto pomeril s Slovenijo na kvalifikacijskem turnirju za OI 2024 v Pireju, je dodal 23 točk in 14 skokov, povsem pa je razočaral Paul George, ki je ob skromnem metu iz igre 2/13 in težavah z osebnimi prekrški srečanje končal pri zgolj šestih točkah. James Harden je v 36 minutah prispeval 11 točk, Russell Westbrook pa je v 27 minutah zbral 14 točk in 11 skokov.

Dončić pripravljen za Houston, bolje tudi Lively II 

Luka Dončić bo kandidiral za naslednjo tekmo Dallas Mavericks. | Foto: Reuters Luka Dončić bo kandidiral za naslednjo tekmo Dallas Mavericks. Foto: Reuters Podroben pregled z magnetno resonanco je razkril, da si je Luka Dončić na srečanju z Los Angeles Clippers le zvil levi palec. Ni bilo zloma, tako da bo 24-letni Ljubljančan, ki je v noči na torek izvedel imena tekmecev na olimpijskih kvalifikacijah v Pireju (najprej v skupini Hrvaška in Nova Zelandija, pozneje, če se uvrsti v finale, pa najverjetneje Grčija), pripravljen za sredino srečanje, teksaški obračun s Houston Rockets. V ponedeljek je že opravil trening.

V nasprotju s prejšnjo tekmo bi lahko Dallasu pod košema morda pomagal tudi mladi center Dereck Lively II. Bolečine v hrbtu so vse manjše, tudi on je v ponedeljek že treniral, njegov status pred tekmo proti Raketam pa je tako vprašljiv.

Najhujši poraz rekorderja LeBrona Jamesa v ligi NBA 

LeBron James v karieri ni še nikoli izgubil za 44 ali več točk. Vse do gostovanja pri Philadelphia 76ers. | Foto: Reuters LeBron James v karieri ni še nikoli izgubil za 44 ali več točk. Vse do gostovanja pri Philadelphia 76ers. Foto: Reuters Na dvoboju med Philadelphio 76ers in Los Angeles Lakers se je pisala zgodovina. Gostitelji so odpihnili goste iz mesta angelov. Na krilih izjemnih predstav Joela Embiida (30 točk, 11 skokov in 11 asistenc) in Tyresa Maxeyja (31 točk in 8 asistenc) so jih premagali kar za 44 točk (138:94), s tem pa LeBronu Jamesu prizadejali najhujši poraz v karieri. 38-letni zvezdnik v 21-letni karieri v ligi NBA ni še nikoli izgubil s tako visoko razliko. To se mu je zgodilo ravno na tekmi, na kateri je podrl rekord Kareema Abdula Jabbarja po številu odigranih minut v ligi NBA. Tako v rednem delu kot tudi končnici.

76ers so z 12. zmago na lestvici vzhodne konference napredovali na drugo mesto, Lakers pa so z osmim porazom v tej sezoni padli na osmo mesto na zahodu.

Liga NBA, 27. november:

Lestvica

Luka Dončić
Sportal Dončić zaradi dveh dejanj v središču pozornosti
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Kako huda je poškodba Luke Dončića?
Giannis Antetokounmpo
Sportal Neverjeten preobrat
 
Ne spreglejte