Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2024,
6.22

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

Tyrese Haliburton Jaylen Brown Pascal Siakam Jayson Tatum Indiana Pacers Boston Celtics Liga NBA

Nedelja, 26. 5. 2024, 6.22

3 tedne, 1 dan

Liga NBA, 25. maj, konferenčni finale

Boston ponovil scenarij Dallasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
Boston Celtics Jayson Tatum | Jayson Tatum je ob zmagi Bostona dosegel 36 točk. | Foto Reuters

Jayson Tatum je ob zmagi Bostona dosegel 36 točk.

Foto: Reuters

Košarkarji Boston Celtics so dobili še tretjo tekmo finala vzhodne konference. Celtics so v Gainbridge Fieldhousu, tako kot Dallas proti Minnesoti dan prej, nadoknadili 18 točk zaostanka in na koncu s 114:111 premagali Indiano Pacers ter tako povedli s 3:0 v seriji. V noči na torek bodo tako že imeli priložnost in prvo zaključno žogo, da se uvrstijo v veliki finale. 

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Fantastični Dončić po neverjetni drami s trojko veliki junak Dallasa!

Košarkarji Indiane Pacers so bili na tretji tekmi konferenčnega finala in prvi v seriji pred svojimi navijači najbližje uspehu, a je na koncu Boston slavil s 114:111 in prišel še do tretje zmage v seriji. Pacers so v drugi četrtini vodili že z 18 točkami naskoka, a so Celtics po notah Dallasa, ki mu je enak podvig uspel dan prej, zatem nadoknadili zaostanek in ujeli tekmeca.

Indiana je dobre tri minute pred koncem še vodila s 107:99, a je Boston srečanje končal z delnim izidom 13:2 in še petič zapored v končnici zmagal na tekmi v gosteh. Pacers, ki so igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Tyresa Haliburtona, so imeli 39 sekund pred koncem ob zaostanku s 111:112 še napad, a je najprej trojko zgrešil Andrew Nembhard, na drugi strani pa je bil nenatančen Jayson Tatum.

Zaključek tekme:

Osem sekund pred koncem je nato odbito žogo pobral Nembhard, a mu jo je nato ukradel Jrue Holiday, Pascal Siakam pa je nad njim storil osebno napako. Holiday, ki je igral bolan, je nato s črte prostih metov dvakrat meril v polno. Indiana je nato v zadnjem napadu preko Aarona Nesmitha še poskušala z metom za tri, da bi izsilila podaljšek, a žoga ni našla poti skozi obroč, zmage pa se je veselil Boston. "Da je Holiday stisnil zobe in nam pomagal na takšen način, da je na koncu še odločil tekmo, pove veliko o tem, kakšno ekipo imamo," je po koncu dejal prvi strelec tekme Tatum.

Jrue Holiday je dosegel zadnjih pet točk Bostona. | Foto: Reuters Jrue Holiday je dosegel zadnjih pet točk Bostona. Foto: Reuters

Ta je ob zmagi dosegel 36 točk (5/10 za 3), s čimer je izenačil svoj strelski rekord v končnicah, temu dosežku pa je dodal še deset skokov in osem asistenc. Jaylen Brown je dodal 24 točk, Al Horford pa točko manj, zadel je kar sedem trojk iz 12 poskusov. Pri Indiani je Nembhard zabeležil 32 točk (4/7 za 3) in devet asistenc, T. J. McConnell pa je ob 23 točkah ujel še devet odbitih žog.

Boston bo imel v noči na torek (2.00) v Indianapolisu tako priložnost, da se še drugič v zadnjih treh sezonah zavihti v veliki finale. Tam se bo pomeril z boljšim iz para Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves. Mavs na čelu z Luko Dončićem v seriji vodijo z 2:0 v zmagah, naslednja tekma pa jih čaka v noči na ponedeljek v American Airlines centru ob 2. uri zjutraj po slovenskem času.

Liga NBA, 25. maj:

Liga NBA, konferenčni finale:

Zahodna konferenca:
Minnesota Timberwolves (3) – Dallas Mavericks (5) /0:2/

Vzhodna konferenca:
Boston Celtics (1) – Indiana Pacers (6) /3:0/

// Izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić o ozadju nore trojke, legenda lige NBA z drzno napovedjo
Boston Celtics Jaylen Brown
Sportal Boston na krilih Browna naredil nov korak k finalu, Haliburton predčasno s parketa #video
Ne spreglejte