Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 1. 2022,
6.20

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Natisni članek

Rick Carlisle Indiana Pacers Milwaukee Bucks Phoenix Suns NBA Liga NBA

Nedelja, 23. 1. 2022, 6.20

2 leti, 2 meseca

Liga NBA, 22. januar

V petek so razžalostili Dončića, zdaj še njegovega dolgoletnega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Phoenix Suns, Devin Booker, Bismack Biyombo | Phoenix je zmagal še šestič zapored. | Foto Guliverimage

Phoenix je zmagal še šestič zapored.

Foto: Guliverimage

V noči na nedeljo so bile v ligi NBA odigrane le tri tekme. Začelo se je v Milwaukeeju, kjer so branilci naslova, ki so v vse boljši formi, gostili in ugnali Sacramento (133:127), končalo pa v Phoenixu, kjer je doma najuspešnejše moštvo v tej sezoni. Sonca so zaigrala prvič po gostujoči zmagi v Dallasu, kjer so Luko Dončića in ekipo razorožili v zadnji četrtini. Tokrat pa so s 113:103 odpravili še Indiano, ki jo vodi nekdanji dolgoletni trener Dallasa Rick Carlisle. Phoenix je tako zmagal že šestič zapored.

Phoenix je v dvorani Footprint Center prišel do šeste zaporedne zmage. Lanskoletni finalist lige NBA je imel opravka z Indiano, ki se je v zadnjem tednu sicer izkazala z zmagama nad Los Angeles Lakers in Golden Statom. Zdaj so imeli varovanci Ricka Carlisleja možnost ugnati še najbolj vročo ekipo lige NBA, a so bili Suns na koncu boljši s 113:103. Carlisle ob tem že na drugi tekmi zapored ni mogel računati na Carisa LeVerta (mečnica), Malcolma Brogdona (ahilova peta) in Domantasa Sabonisa (gleženj). Odločilna je bila tretja četrtina, ki jo je Phoenix dobil s 33:20, ob začetku zadnje četrtine pa je Phoenix po košu Chrisa Paula povedel že z 22 točkami razlike (98:76), kar je bila tudi njihova najvišja prednost na tekmi. Indiana se zatem ni več vmešala v boj za zmago

Rick Carlisle je s svojimi varovanci doživel nov poraz. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rick Carlisle je s svojimi varovanci doživel nov poraz. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Phoenix je tako prišel že do šeste zaporedne zmage, skupno pa že 36. v sezoni. Ob tem ima še devet porazov. Na drugi strani Indiana ostaja šele na 13. mestu vzhodne konference z izkupičkom 17–30. Najboljši strelec Phoenixa je bil s 23 točkami najučinkovitejši Mikal Bridges, na drugi strani sta jih Chris Duarte in Lance Stephenson dosegla po 17. "To je tisto, zaradi česar smo zelo dobra ekipa," je dejal Bridges. "Vsakdo lahko igra, vsak lahko meče na koš. 'Hranimo z žogami' drug drugega in vsi smo nesebični. Igramo drug za drugega," je kemijo ekipe opisal najboljši strelec tekme.

"Bridges nas je nocoj res ubil," je dejal trener Pacers Carlisle. "Z načinom, kako dela stvari, ima pregled nad igriščem, se odpre za trojke v kotih. Bil je izjemen."

Niz zmag so podaljšali tudi aktualni prvaki iz Milwaukeeja, ki so z zmago nad Sacramentom zmagovalni niz podaljšali na tri tekme. Milwaukee je prišel do zmage kljub temu, da je igral brez prvega zvezdnika ekipe Giannisa Antetokounmpoja, ki je tekmo izpustil zaradi bolečin v desnem kolenu. Ob njegovi odsotnosti je bil s 34 točkami najbolj razpoložen Khris Middleton, pri Bucks pa je pet igralcev preseglo mejo 15 doseženih točk. Tyrese Haliburton se je za Sacramento izkazal z dvojnim dvojčkom (24 točk, 12 asistenc).

Dallas Luka Dončić
Sportal Dallas blestel proti najboljšim, nato pa kolaps v zadnji četrtini #video
Luka Dončić
Sportal Kako kaže Dončiću v glasovanju za tekmo All-Star?

Darius Garland je z 23 točkami in 11 asistencami popeljal domačo zasedbo Cleveland Cavaliers do zmage s 94:87 nad Oklahoma City Thunder. Novinec Evan Mobley je dodal 15 točk in 17 skokov, kar je njegov osebni rekord v skokih na tekmi v sezoni, za šesto zmago Clevelanda na sedmih tekmah. Thunder pa so po drugi strani izgubili še dvanajsto tekmo v zadnjih štirinajstih odigranih obračunih.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo z Dallas Mavericks naslednjič na delu v noči na ponedeljek, ko se bo doma pomeril z Memphisom.

Liga NBA, 22. januar:

Milwaukee Bucks : Sacramento Kings 133:127
Middleton 34, Holiday 26, DiVincenzo 20; Barnes 29, Haliburton 24 (12 as.), Davis 22 (7 sk.)

Cleveland Cavaliers : Oklahoma City Thunder 94:87
Garland 23, Mobley 15 (17 sk.), Allen 14 (13 sk.); Gilgeous-Alexander 29, Williams 12, Wiggins 11

Phoenix Suns : Indiana Pacers 113:103
Bridges 23, Biyombo 21 (13 sk.), Paul 18 (16 as.); Duarte in Stephenson 17, Bitadze 16 (11 sk.)

Lestvica:

Preberite še:

Dallas Luka Dončić
Sportal Dallas blestel proti najboljšim, nato pa kolaps v zadnji četrtini #video

 

 

Ne spreglejte