Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 12. 2019,
7.15

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

1

Natisni članek

Los Angeles Clippers Russell Westbrook James Harden Houston Rockets Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Liga NBA

Nedelja, 22. 12. 2019, 7.15

4 leta, 4 mesece

Liga NBA, 21. december

Dončićev vrstnik trpi, čeprav blesti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

1

Luka Dončić Trae Young | Trae Young je bil s 47 točkami razpoložen, a je še vedno pri vsega šestih zmagah. | Foto Reuters

Trae Young je bil s 47 točkami razpoložen, a je še vedno pri vsega šestih zmagah.

Foto: Reuters

Med tistimi košarkarji, ki so se v ligi NBA strelsko bolj izpostavili v noči na nedeljo, je bil ob pričakovanem Jamsu Hardnu tudi košarkar Atlante Trae Young. A kljub njegovim 47 točkam v slačilnici Hawks ni bilo veselo.

Če bi se malce pošalili, bi lahko rekli, da je sezona Atlanta Hawks konstantna, a na žalost v negativnem smislu. Na svojem računu imajo vsega šest zmag in 24 porazov.

Edina svetla točka je mladi Trae Young. V pretekli sezoni je bil bitko z Luko Dončićem v boju za naziv novinec leta, ki je na koncu pripadla slovenskemu košarkarju.

Young je v noči na nedeljo proti Brooklyn Nets in pred očmi legende Kobeja Bryanta dosegel kar 47 točk. Sicer ni bil razpoložen pri metu za tri točke, saj je zadel le tri od dvanajstih poskusov, zato pa je bolje metal za dve točki (11/18). Povrhu vsega je zadel še 16 od 19 prostih metov.

Pred vstopom v zadnjo četrtino je Atlanti še dobro kazalo, potem ko je vodila za 13 točk, vendar je imel mladi košarkar premalo pomoči soigralcev. Preostali štirje košarkarji iz prve peterke so skupaj dosegli vsega 28 točk (iz igre metali 10/38), kar je dovolj zgovoren podatek, saj Hawks spet niso bili uspešni.

To je bila že druga tekma v tem tednu, na kateri je Young presegel mejo 40 točk in izgubil. V karieri se mu je to zgodilo štirikrat, kar ga na žalost uvršča v posebno kategorijo, v kateri sta sicer tudi dve košarkarski legendi. Shaquille O'Neal in Allen Iverson sta namreč edina košarkarja s toliko porazi v prvih dveh sezonah, pa čeprav sta presegla mejo 40 točk.

Nič nenavadnega, da preskoči to številko, pa ni pri Jamesu Hardnu. Tako kot Young se je tudi on zaustavil pri 47 točkah, vendar s Houston Rockets premagal Phoenix Suns (139:125). Zadel je devet od 19 trojk, njegovo moštvo pa ima zdaj 20 zmag in devet porazov, torej eno zmago več od Dončićevih Dallas Mavericks.

Nobenega presenečenja ni dovolil tudi grški velikan Giannis Antetokounmpo, ki je s tretjim trojnim dvojčkom v sezoni pomagal Milwaukee Bucks do zmage proti New York Knicks (123:102) – 22 točk, 11 skokov in 11 asistenc.

Moštvo Luke Dončića, ki se po poškodbi gležnja počasi vrača v polni pogon, bo aktivno že danes ob 21.30, ko bo gostovalo pri aktualnih prvakih Toronto Raptors. Na delu bo tudi druga slovenska ekipa v ligi NBA. Denver Nuggets Vlatka Čančarja bo v derbiju zahodne konference gostovala pri Los Angeles Lakers.

Miami Gorana Dragića bo na delu v noči na torek, ko bo pričakal Utah Jazz.

Liga NBA, 21. december:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Slikal se je z Dončićem, ki že šprinta, hladnokrvno zadel in nasmejal našega asa #video
Goran Dragić
Sportal Uspešna vrnitev razigranega Dragića, Dončić in Čančar spremljala zmagi
Ne spreglejte