Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2019,
6.19

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,44

Natisni članek

Natisni članek

Liga NBA Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Sobota, 21. 12. 2019, 6.19

4 leta, 9 mesecev

Liga NBA, 20. december

Uspešna vrnitev razigranega Dragića, Dončić in Čančar spremljala zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,44
Goran Dragić | Goran Dragić se je vrnil pod koše in bil ob zmagi nad New York Knicks precej razigran. | Foto Reuters

Goran Dragić se je vrnil pod koše in bil ob zmagi nad New York Knicks precej razigran.

Foto: Reuters

Uspešen večer v ligi NBA je za vsemi tremi moštvi, ki imajo slovenski pridih, a na parket je stopil le en Slovenec. Po poškodbi je spet zaigral Goran Dragić in bil ob zmagi Miami Heat nad New York Knicks (129:114) z 18 točkami in osmimi skoki v 24 minutah eden pomembnejših členov. Luka Dončić, ki okreva po poškodbi gležnja, je zmago Dallasa na gostovanju pri Philadelphii (117:98) pospremil ob igrišču. Denver Nuggets so peto zaporedno zmago vknjižili proti Minnesoti (109:100), Vlatko Čančar je bil v ekipi, a ni dobil priložnosti za igro.

Po treh tednih prisilnega počitka zaradi težav s prepono se je v tekmovalni ritem vrnil najizkušenejši aktivni slovenski NBA-jevec Goran Dragić. S soigralci Miami Heat je doma s 129:114 odpravil predzadnje moštvo vzhoda New York Knicks. Zajetno prednost si je tretje moštvo vzhoda zagotovilo že do polčasa (23 točk) in jo zadržalo do konca srečanja.

Sedmerica domačih košarkarjev je v statistiko vpisala dvomestno število točk. Največ, 20, jih je dosegel Bam Adebayo, nato pa mu je že sledil 33-letni slovenski adut s klopi. Dragić se je v 24 minutah in 22 sekundah tekme ustavil pri 18 točkah, v statistiko dodal še osem asistenc, skok in dve izgubljeni žogi. Po srečanju je dejal, da je po odsotnosti še nekoliko "zarjavel", a da verjame, da se bo hitro spet privadil. Pri gostih je bil s 30 točkami najbolj razpoložen Bobby Portis.

Vrhunci tekme Miami Heat  New York Knicks:

"Vesel sem vrnitve. Tri tedne me ni bilo, tri tedne sem okreval, zdaj sem spet pripravljen. Vedno, ko moraš ekipo spremljati kot gledalec, je težko, saj želiš pomagati. A edina stvar, na katero sem lahko vplival, je bilo to, da sem bil ob igrišču, jih spodbujal, jim dal kakšen nasvet. Tokrat smo odigrali odlično tekmo. Vedno je lepo zmagati, zlasti pred domačimi gledalci. Ključ do zmage je bilo to, da smo si 'delili žoge', v prvem polčasu smo imeli 20 asistenc, in če je vsak vključen v igro, je zabavno igrati. Vemo, da imamo mnogo fantov, ki lahko zadenejo, ki lahko dobro podajajo," je razmišljal Dragić in pohvalil Bama Adebayoja.

Ena od Dragićevih asistenc:

Miami bo novo tekmo odigral v noči na torek, ko bodo gostili Utah Jazz.

Dončićevi na krilih Latvijca spodnesli Philadelphio

Košarkarji Dallas Mavericks so nadaljevali zahteven teden. Po porazu z Miami Heat so premagali vodilni Milwaukee, nato izgubili z Bostonom, zdaj pa na kolena spravili Philadelphio.

Kristaps Porzingis je blestel ob zmagi nad Philadelphio. | Foto: Reuters Kristaps Porzingis je blestel ob zmagi nad Philadelphio. Foto: Reuters

Ob odsotnosti Luke Dončića, ki okreva po poškodbi gležnja in je ekipo spremljal na gostovanju, je znova blestel Kristaps Porzingis. Latvijski center je tekmo končal pri 22 točkah in kar 18 skokih. Porzingis je sploh prvič v karieri nanizal štiri tekme z vsaj 20 točkami in desetimi skoki. S 27 točkami je bil sicer prvi strelec zmagovalcev Tim Hardaway. Pri poražencih je voz vlekel Joel Embiid s 33 točkami in 17 skoki, a na koncu s soigralci vpisal tretji zaporedni poraz.

Dallas, ki zaseda četrto mesto zahodne konference, v nedeljo ob 21.30 po slovenskem času čaka novo gostovanje, ustavili se bodo pri Toronto Raptorsih.

Jokić z novim trojnim dvojčkom, Čančar obsedel

Denver Nuggets so nadaljevali izjemen domači niz. Po treh porazih na gostovanjih so slavili na vseh petih domačih obračunih. Tokrat so s 109:100 premagali Minnesota Timberwolves.

Nikola Jokić s 33. trojnim dvojčkom kariere. | Foto: Reuters Nikola Jokić s 33. trojnim dvojčkom kariere. Foto: Reuters Ob novi zmagi je bilo znova najbolj vroče ime Nikola Jokić. Srb je na 334. tekmi lige NBA vknjižil 33. trojni dvojček kariere (22 točk, deset skokov, deset asistenc), kar pomeni, da je trojni dvojček dosegel na skoraj desetih odstotkih obračunov najkakovostnejše košarkarske lige. Pod najzajetnejše število točk (27) ob zmagi se je podpisal Jamal Murray, pri poražencih pa (19) Andrew Wiggins.

Vlatko Čančar je bil v moštvu, a tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Denver na zahodu zaostaja le za Los Angeles Lakers, novo tekmo bo v noči na ponedeljek odigral prav proti Kalifornijcem.

Niz zmag so na pet podaljšali košarkarji Indiana Pacers, ki so ugnali Sacramento, Boston je doma odpravil Detroit Pistons, Toronto za četrto zmago v nizu Washington Wizards, Oklahoma je bila doma boljša od Phoenixa, Golden State je črno serijo prekinil proti New Orleans Pelicans.

Liga NBA, 20. december:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Slakonja
Sportal Dončić, kot ga še niste videli. Res ne. #video
Sportal "Z Dončićem so dosegljivi tudi najvišji cilji"
Ne spreglejte