Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 3. 2023,
6.14

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

Natisni članek

Anthony Davis LeBron James Los Angeles Lakers Tim Hardaway Jr. Dallas Mavericks Kyrie Irving Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Sobota, 18. 3. 2023, 6.14

1 leto, 1 mesec

Liga NBA, 17. marec

Nor zaključek v Kaliforniji: Kleber s trojko ob sireni za veliko zmago Dallasa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13
Maxi Kleber | Maxi Kleber je ob zvoku sirene zadel trojko za zmago Dallasa s 111:110. | Foto Guliverimage

Maxi Kleber je ob zvoku sirene zadel trojko za zmago Dallasa s 111:110.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Dallas Mavericks, v postavo katerih se je vrnil zvezdnik Kyrie Irving, so po preobratu v zadnji četrtini in trojki Maxija Kleberja v zadnji sekundi tekme v Kaliforniji s 111:110 premagali Los Angeles Lakers za pomembno zmago v boju za končnico. Irving je bil ob vrnitvi najboljši strelec tekme, ustavil se je pri 38 točkah. Dallas še naprej na parketu ne more računati na Luko Dončića, LA pa na LeBrona Jamesa.

Trener Mavericks Jason Kidd tudi na gostovanju pri Los Angeles Lakers še ni mogel računati na Luko Dončića, ki je v Kaliforniji treniral, a z manjšo intenzivnostjo, manjkal je tudi Markieff Morris, se je pa po nekaj tekmah v postavo vrnil Kyrie Irving in znova dokazal, kako pomemben člen teksaške ekipe je. Prav tako sta bila v postavi Tim Hardaway Jr. in JaVale McGee.

Tudi LA Lakers znova niso mogli računati na prvega zvezdnika ekipe LeBrona Jamesa, ki je zaradi poškodbe stopala izpustil že deseto tekmo zapored, manjkal je tudi center Mohamed Bamba

Gledalci v Crypto.com Arena so v prvem polčasu spremljali precej izenačen obračun, v katerem nobena ekipa ni povedla za več kot devet točk, Dallas je na odmor odšel s +8 (62:54) in prednost na začetku tretje četrtine zvišal na +14, kar je bilo najvišje vodstvo na obračunu. Vodstvo je zadržal do sredine zadnjega dela (96:95), ko so ga gostitelji ujeli in povedli.

Zmagovita naveza Dallasa Kleber in Kyrie Irving, ki je bil z 38 točkami prvi strelec teksaške zasedbe. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zmagovita naveza Dallasa Kleber in Kyrie Irving, ki je bil z 38 točkami prvi strelec teksaške zasedbe. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Anthony Davis je imel šest sekund pred koncem tekme na voljo dva prosta meta, zadel je le enega za vodstvo s 110:108 in s tem tekmecem omogočil, da bi s trojko zmagali. To se je tudi zgodilo. Maxi Kleber je po podaji takoj metal trojko, prehitel sireno in Teksašanom priboril pomembno zmago, s katero so se znova prebili na šesto mesto, ki še vodi neposredno v končnico. Nemec je že pred trojko s tremi zadetimi prostimi meti znižal na 108:109.

Trojka Kleberja za zmago:

Irving blestel ob vrnitvi

Če je Kleber dokončal delo Dallasa, pa je temelje zmagi postavil povratnik v postavi Irving, ki je blestel z 38 točkami (met iz igre 14:23), tem pa dodal šest asistenc in skokov. Christian Wood je dodal 12 točk, 9 skokov in 8 asistenc, Hardaway 12 točk, Kleber pa ob zmagoviti trojki še sedem točk.

Pri poražencih je voz vlekel Davis s 26 točkami, 10 skoki in 3 asistencami.

Zadnje minute tekme v Kaliforniji:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Velika skrb pri Luki Dončiću

Dallas zdaj šesti

Obe ekipi do konca rednega dela sezone čaka še trda bitka za vstop v končnico. Dallas je v boljšem položaju, trenutno je šesti, na zadnjem mestu, ki zagotavlja neposreden preboj v končnico. LA Lakers so trenutno deseti na lestvici zahodne konference, se pravi na zadnjem mestu, ki še zagotavlja preboj v kvalifikacije za "play-off". 

Do konca rednega dela obe ekipi čaka še 11 tekem. Dallas naslednja tekma čaka v ponedeljek pri Memphisu.

Boston pri 49 zmagah, Philadelphia s sedmo zaporedno zmago

Druga ekipa lige Boston Celtics je do 49. zmage prišla pri Portlandu, Jayson Tatum je k zmagi prispeval 34 točk, Damian Lillard pa ob porazu 41. Odlično serijo so nadaljevali košarkarji Philadelphie 76ers, za sedmo zaporedno zmago so v gosteh visoko odpravili Charlotte Hornets (121:82) in se utrdili na tretjem mestu vzhoda. Joel Embiid je k zmagi prispeval 38 točk.

Joel Embiid je k sedmi zaporedni zmagi Philadelphie prispeval 38 točk. | Foto: Reuters Joel Embiid je k sedmi zaporedni zmagi Philadelphie prispeval 38 točk. Foto: Reuters

Druga ekipa zahodne konference Memphis Grizzlies je do zmage pri San Antoniu prišla po podaljšku, podaljšek je odločal tudi na srečanju med Chicago Bulls in Minnesoto, s 139:131 so zmagali prvi.

Prvak Golden State Warriors je izgubil pri Atlanti.

Ob 18. uri bodo v New Yorku proti Knicks igrali Denver Nuggets Vlatka Čančarja.

Christian Wood
Sportal Dončić spremljal komedijo zmešnjav, oslabljenemu Dallasu le uspelo

Liga NBA, 17. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Ja Morant
Sportal Težavni zvezdnik prekinil tišino po incidentu s pištolo
Nikola Jokić
Sportal Denver le prekinil črni niz, Luka Dončić bo znova manjkal
Bogdan Bogdanović
Sportal Bogdanu Bogdanoviću z novo pogodbo 68 milijonov
Ne spreglejte