Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2022,
7.20

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

Milwaukee Bucks Golden State Warriors Los Angeles Lakers Boston Celtics Jayson Tatum NBA Liga NBA

Sreda, 14. 12. 2022, 7.20

1 leto, 4 mesece

LIGA NBA, 13. DECEMBER

Zvezdniki iz Los Angelesa po norem preobratu zapravili skoraj nemogoče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Jayson Tatum | Jayson Tatum je Bostonu do 22. zmage v tej sezoni pomagal s 44 točkami. | Foto Reuters

Jayson Tatum je Bostonu do 22. zmage v tej sezoni pomagal s 44 točkami.

Foto: Reuters

V noči na sredo je bilo v ligi NBA odigranih pet tekem, na delu pa ni bil nihče izmed treh slovenskih legionarjev. V spopadu zadnjih prvakov lige NBA je Milwaukee doma prepričljivo ugnal Golden State (128:111), Giannis Antetokounmpo (30 točk) pa je dobil zvezdniški dvoboj s Stephenom Curryjem (20). Bucks na lestvici zaostajajo le za Bostonom, ki se je veselil nove zmage. Na festivalu preobratov, v tretji četrtini je vodil za +20, slabe štiri minute pred koncem pa zaostajal za -13, je po podaljšku v gosteh prekrižal načrte Los Angeles Lakers.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Ob uspešni vrnitvi novi mejniki Luke Dončića

To je bil dvoboj, ki so ga zaznamovali preobrati. V eni najbolj razburljivih tekem v tej sezoni je Boston v mestu angelov po podaljšku premagal Los Angeles Lakers. Sprva se je gostom nasmihala zanesljiva zmaga, v tretji četrtini so že vodili za 20 točk (61:81), a je sledil preobrat.

Jezerniki so zaigrali kot v transu ter na krilih LeBrona Jamesa (33 točk, 9 skokov in 9 asistenc), Anthonyja Davisa (37 točk in 12 skokov) ter rezervista Russlla Westbrooka (20 točk in 14 asistenc) z delnim rezultatom 45:12 ušli na +13 (106:93). Navijači v dvorani Crypto.com so bili navdušeni, do konca so bile le še slabe štiri minute, a je sledil strm padec.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Celtics, trenutno najboljša ekipa v ligi NBA, so vrnili udarec in si prek Jaysona Tatuma, ki je dokazal, zakaj v tej sezoni spada med največje favorite za osvojitev prestižnega priznanja MVP (44 točk, 9 skokov in 6 asistenc), priborili podaljšek, nato pa si izbojevali še zmago s 122:118.

V zaključku rednega dela je gostom do končnega uspeha pomagal tudi Davis, ki je 28 sekund pred koncem zapravil dva prosta meta. Tatum je iz igre metal 15/20 (trojke 5/10), Jaylen Brown je dodal 25 točk in 15 skokov. Boston se je s tem izognil tretjemu zaporednemu porazu.

LeBron James je že 516. v karieri presegel mejo 30 točk, s tem pa na večni lestvici prehitel Wilta Chamberlaina in skočil na drugo mesto:

Košarkarji Utaha so prepričljivo odpravili vodilno ekipo zahodne konference. Jazz so premagali New Orleans Pelicans s 121:100. Pri domačih je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število košev. Malik Beasley je pri tem dosegel 21 točk, zadel pa je kar pet poskusov za tri točke. Po treh tekmah se je uspešno vrnil tudi Lauri Markkanen z 19 koši, kolikor jih je dosegel tudi Nickeil Alexander-Walker. Pri New Orleansu je 26 točk v statistiko vpisal Zion Williamson.

Vsi trije slovenski legionarji v ligi NBA bodo prihodnjič na delu v noči na četrtek. Vsi bodo računali na prednost domačega parketa. Luka Dončić bo z Dallasom gostil Cleveland, Goran Dragić bo s Chicagom gostil New York, Vlatko Čančar pa z Denverjem Washington.

Liga NBA, 13. december:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Polom Dallasa brez Dončića, Dragić s Chicagom podiral rekorde #video
Cade Cunningham
Sportal Hud udarec za najslabšo ekipo v ligi NBA
Atlanta Chicago
Sportal Neverjetna drama, v zadnji sekundi padlo kar sedem točk! #video
Ne spreglejte