Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2022,
7.44

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Atlanta Hawks Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić NBA Liga NBA

Ponedeljek, 12. 12. 2022, 7.44

1 leto, 4 mesece

LIGA NBA, 11. DECEMBER

Neverjetna drama, v zadnji sekundi padlo kar sedem točk! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Atlanta Chicago | Veliko slavje Atlante po zmagovitem košu AJ Griffina, doseženem ob zvoku sirene. | Foto Reuters

Veliko slavje Atlante po zmagovitem košu AJ Griffina, doseženem ob zvoku sirene.

Foto: Reuters

V noči na ponedeljek je izmed slovenskih legionarjev v ligi NBA na parket stopil Goran Dragić. S Chicagom je na razburljivem srečanju po podaljšku izgubil na gostovanju pri Atlanti (122:123), dvoboj pa je ponudil neverjetno dramo, saj je v zadnji sekundi podaljška padlo kar sedem točk! Gostitelji so se razveselili zmage z izjemnim košem AJ Griffina ob zvoku sirene.

Luka Dončić
Sportal Polom Dallasa brez Dončića, Dragić s Chicagom podiral rekorde #video

Le dan po prepričljivi zmagi nad Dallas Mavericks, ko so v prvem polčasu dosegli rekordnih 82 točk, so se Chicago Bulls z Goranom Dragićem odpravili na gostovanje v Atlanto. Tam so naskakovali tretjo zaporedno zmago. Bili so zelo blizu, a je najprej v zadnji sekundi rednega dela prosti met za zmago zapravil Derrick Jones Jr., nato pa se je srečanje prevesilo v enega najbolj dramatičnih podaljškov, kar jih lahko ponudi košarkarski svet.

V nori končnici so v zadnji sekundi padli kar trije koši. Doseženih je bilo sedem točk, Chicago pa je kljub temu, da je še pol sekunde pred koncem vodil s 122:121, na koncu ostal praznih rok. Goran Dragić je v 17 minutah ob skromnem metu iz igre (1/7) dosegel dve točki, a prispeval tudi šest asistenc.

Zadnje minute razburljivega podaljška v Atlanti:

Kako je potekala razburljiva končnica podaljška v Atlanti? Dvajset sekund pred koncem je za Chicago na 119:119 izenačil Coby White (12 točk), nato pa je za 121:119 iz igre zadel Trae Young (19 točk) natanko sekundo pred koncem. Po minuti odmora je DeMar DeRozan metal za tri točke, osebno napako pa je storil Bogdan Bogdanović. DeRozan je zadel vse tri proste mete za svojih 34 točk ter vodstvo Bikov s 122:121. Gostitelji so zahtevali minuto odmora, nato pa je bilo pol sekunde dovolj, da si je met izpod koša priboril AJ Griffin (17 točk) in z izjemnim košem odločil tekmo ob zvoku sirene.

Trae Young je sekundo pred koncem popeljal Atlanto v vodstvo s 121:119. Kdo bi si takrat mislil, da bo v nadaljevanju dramatičnega podaljška doseženih še pet točk?  | Foto: Reuters Trae Young je sekundo pred koncem popeljal Atlanto v vodstvo s 121:119. Kdo bi si takrat mislil, da bo v nadaljevanju dramatičnega podaljška doseženih še pet točk? Foto: Reuters

Za novinca v NBA je bil to že drugi odločilni koš v karieri, potem ko je odločil dvoboj proti Toronto Raptors 19. novembra (124:122). "Tista tekma je bila ves čas v mojih mislih, a časa za razmišljanje ni bilo. Vse se je zgodilo tako hitro," je po tekmi razlagal Griffin.

"Lepo je, ko imaš popolno zaupanje trenerja. Da lahko zgolj opravljaš svoje delo in pomagaš ekipi. Tudi na dan, ko ti ne gre vse od rok, moraš nadaljevati. Daje mi samozavest, da nadaljujem delo. Gremo na naslednjo tekmo," je še dejal junak srečanja.

Pri Atlanti se je sicer najbolj izkazal prav srbski branilec Bogdanović z 28 točkami, še šest košarkarjev pa je preseglo mejo desetih točk. Young je v statistiko vpisal 14 podaj, Švicar Clint Capela pa ob 15 točkah še 14 skokov. Pri Chicagu je ob 34 točkah DeRozan zbral 13 skokov in osem podaj.

Goran Dragić, ki je v tej akciji skušal zaustaviti Onyeko Okongwuja, je v 17 minutah prispeval dve točki in šest asistenc, izgubil pa je dve žogi. | Foto: Reuters Goran Dragić, ki je v tej akciji skušal zaustaviti Onyeko Okongwuja, je v 17 minutah prispeval dve točki in šest asistenc, izgubil pa je dve žogi. Foto: Reuters

"V ligi sem že zelo dolgo in videl sem še bolj nore stvari. Ni konec, dokler se ne oglasi sirena. Opravili so sijajno delo in zadeli. Čestitali smo jim in gremo naprej," je po obračunu dejal DeRozan.

Embiid drugič v sezoni presegel 50 točk

V Philadelphii pa je bil za 76ers junak Joel Embiid, ki je ob zmagi s 131:113 proti Charlotte Hornets zadel 20 od skupno 32 metov za kar 53 točk. Ob tem je zbral še 12 skokov. S tem je kamerunski center še drugič v sezoni presegel mejo 50 točk. Pretekli mesec je Utahu nasul 59 točk. Skupno je četrtič v karieri dosegel vsaj 50 točk, 30. v karieri pa je zbral najmanj 40 točk in 10 podaj.

New Orleans Pelicans so v obračunu vrha zahodne konference po podaljšku ugnali Phoenix Suns s 129:124 in vknjižili sedmo zaporedno zmago ter se utrdili na vrhu konference z razmerjem 18-8. Najbolj se je pri domačih izkazal Zion Williamson s 34 točkami, 29 jih je dodal CJ McCollum. Pri soncih sta izstopala Deandre Ayton z 28 in Mikal Bridges s 27 točkami.

Zmag so se ponoči veselili tudi košarkarji Los Angeles Lakers, New York Knicks, Orlando Magic in Houston Rockets. Zadnji so pripravili presenečenje in ugnali drugouvrščeno ekipo vzhoda Milwaukee Bucks s 97:92. Jezerniki so bili boljši od Detroit Pistons s 124:117, izkazala pa sta se predvsem LeBron James s 35 in Anthony Davis s 34 točkami. Kratkohlačniki so s 112:99 premagali Sacramento Kings, Orlando pa je presenetil Toronto s 111:99.

V noči na torek naj bi od Slovencev na parket stopil Luka Dončić z Dallas Mavericks, ki je v nedeljo proti Bikom počival zaradi načete stegenske mišice.

Liga NBA, 11. december:

Lestvica:

Preberite še:

Jamal Murray
Sportal Hladnokrvno: Murray s trojko Čančarjev Denver popeljal do zmage #video
Luka Dončić
Sportal Drama v Teksasu: Dallas pokopali prosti meti, Dončić zgrešil met za zmago #video
Ne spreglejte