Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 1. 2024,
7.10

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić New Orleans Pelicans Nikola Jokić Minnesota Timberwolves Denver Nuggets Liga NBA

Sobota, 13. 1. 2024, 7.10

3 mesece, 2 tedna

LIGA NBA, 12. JANUAR

Jokić ima najraje Pelikane, znova rdeča luč za Dončića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Denver Nuggets Nikola Jokić | Nikola Jokić je k zmagi Denverja prispeval 12. trojni dvojček sezone. | Foto Reuters

Nikola Jokić je k zmagi Denverja prispeval 12. trojni dvojček sezone.

Foto: Reuters

V noči na soboto so v ligi NBA odigrali deset tekem. Prvak Denver Nuggets se je na zmagovito pot vrnil proti New Orleans Pelicans (125:113), Nikola Jokić je k zmagi prispeval 27 točk, 10 skokov in 14 asistenc. Dallas, ki bo znova na delu v noči na nedeljo, ko bo gostil New Orleans, bo še drugič zapored in skupno šestič v sezoni pogrešal Luko Dončića. Ta ima še vedno težave z gležnjem.

Kyrie Irving
Sportal Nora predstava Irvinga, Dallas brez Dončića do zmage

Nikola Jokić | Foto: Reuters Nikola Jokić Foto: Reuters New Orleans Pelicans so očitno najljubša tarča Nikole Jokića. Proti njim je namreč že desetič dosegel trojnega dvojčka (27 točk, 14 asistenc in 10 skokov), proti nobeni drugi ekipi jih nima toliko. New Orleansu je dal že na 14. tekmi zapored več kot 25 točk. To je bil njegov 12. trojni dvojček to sezono in že 117. v karieri. Po porazu z Utah Jazz v sredo je torej Denver spet na zmagoviti poti. Za zmago s 125:113 sta veliko dala še Michael Porter (20 točk, 10 skokov) in Jamal Murray (20 točk in 9 asistenc). Pri Pelicansih je bil s 30 točkami prvi strelec Zion Williamson.

Vodilna zasedba zahoda Minnesota Timberwolves je s 116:93 premagala Portland Trail Blazers. Bitka dveh najnapadalnejših ekip lige, Indiana Pacers in Atlanta Hawks, je še tretjič v sezoni pripadla prvim (126:108). Najvišjo zmago petkovega večera je dosegel Utah Jazz, za četrto zaporedno zmago je s 145:113 premagal Toronto. Miami Heat je v tesni končnici ugnal Orlando (99:96) in skočil na prvo mesto jugovzhodne divizije.

Golden State Warriors so na gostovanju v Chicagu slavili s 140:131, Klay Thompson je k zmagi prispeval 30 točk, Steph Curry pa 27 točkam dodal še devet asistenc. Domačim ni pomagalo niti 39 točk razigranega DeMarja DeRozana. Philadelphia 76ers je negativno serijo končala z zmago nad Sacramentom, s 37 točkami je blestel Tobias Harris.

Dončić bo izpustil še drugo tekmo zapored

Dončić proti New Orleansu ne bo igral. | Foto: Reuters Dončić proti New Orleansu ne bo igral. Foto: Reuters Dallas Mavericks, pri katerih je Luka Dončić zadnjo tekmo z New York Knicks zaradi zvina gležnja izpustil, bodo znova na delu v noči na nedeljo. Tudi tokrat v zasedbi Jasona Kidda ne bo Slovenca, ki bo tako izpustil še drugo zaporedno tekmo, skupno šesto v tej sezoni. Na dozdajšnjih petih brez slovenskega asa so Mavericksi zmagali dvakrat. Poleg Dončića bo Kidd zagotovo pogrešal še Danteja Exuma, negotovi so nastopi Josha Greena, Derecka Livelyja II in Maxija Kleberja, ki je po dolgotrajni poškodbi vse bližje vrnitvi na parket. Verjeten je nastop Granta Williamsa.

Liga NBA, 12. januar:

Lestvica

Jayson Tatum
Sportal Tatum s trojko odločil derbi, prvi trojni dvojček Wembanyame #video
Kawhi Leonard Los Angeles Clippers
Sportal Ameriški zvezdnik podaljšal zvestobo Clippersom
Luka Dončić
Sportal Nič novega, Luka Dončić ostaja št. 1 med branilci!
Ne spreglejte