Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
3.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Shai Gilgeous-Alexander Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Sacramento Kings Miami Heat Oklahoma CIty Thunder Boston Celtics Liga NBA

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 3.00

2 meseca, 2 tedna

Liga NBA, 11. februar

Oklahoma si je po debaklu pri Dončićevih hitro opomogla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Tatum Herro | Na Floridi sta bila najboljša strelca svojih ekip Jayson Tatum in Tyler Herro. | Foto Reuters

Na Floridi sta bila najboljša strelca svojih ekip Jayson Tatum in Tyler Herro.

Foto: Reuters

V ligi NBA sta bili to nedeljo na sporedu samo dve tekmi. Začeli sta se zgodaj, saj se je nato v Ameriki ustavil čas, na sporedu je bil namreč finale v ligi ameriškega nogometa NFL, Super Bowl. Pred tem so si za ogrevanje Američani še lahko ogledali dve košarkarski tekmi. Boston Celtics so s 110:106 premagali Miami Heat. Košarkarji Oklahoma City Thunder, ki jih je v soboto povozil Luka Dončić s svojimi Dallas Mavericks, pa so s 127:113 premagali Sacramento Kings. Dončićev Dallas bo znova na delu v noči na torek proti Washingtonu.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Zmaga, 146 točk in novinca dvigajo apetite Dallasa

Boston Celtics so potrdili prvo mesto v vzhodni konferenci, za svojo 41. zmago v sezoni so s 110:106 premagali Miami Heat, ki ostaja pri 28 zmagah. Jayson Tatum je bil blizu trojnemu dvojčku, 26 točk, 10 skokov in 9 asistenc. Pri Vročici sta bila najbolj vroča Bam Adebayo, ki je dal 22 točk in imel še 13 skokov, ter Tyler Herro, ki je dosegel 24 točk, od tega kar 22 v drugem polčasu.

Končnica srečanja na Floridi je bila napeta. Miami se je po košu Herra minuto in 49 sekund pred koncem približal na 104:106. A sledila sta neučinkovita napada, na drugi strani pa sta Kristaps Porzingis in Tatum zadela proste mete ter s tem odločila zmagovalca. Porzingis je dosegel 25 točk in 9 skokov, pri Bostonu pa se je izkazal tudi Jaylen Brown z 20 točkami in 9 skoki.

Super Bowl Kansas City Chiefs San Francisco 49ers Patrick Mahomes
Sportal Taylor Swift je skoraj kap: Mahomes tri sekunde pred koncem podaljška začaral zmago #video

Miami je sicer pogrešal Jimmyja Butlerja, ki je manjkal zaradi smrti v družini, Terry Rozier in Josh Richardson sta poškodovana.

Vrhunci dvoboja med Oklahomo City in Sacramentom:

Večer po porazu z Dallas Mavericks je Oklahoma City Thunder s 127:116 premagala Sacramento Kings, ki imajo 30 zmag, in le osvojila svojo 36. zmago.

Oklahoma City Thunder, tretjeuvrščena ekipa zahoda, se je tako pobrala po dveh porazih, posebej boleč je bil sobotni poraz s 146:111 v Dallasu. Na tekmi s Sacramentom se je tokrat razigral Shai Gilgeous-Alexander z 38 točkami, Jalen Williams jih je dosegel 32. Končnica tekme ni bila privlačna, saj je Oklahoma v zadnji del vstopila s 17 točkami razlike in suvereno držala vodstvo.

Shai Gilgeous-Alexander je proti Sacramentu dosegel 38 točk. | Foto: Reuters Shai Gilgeous-Alexander je proti Sacramentu dosegel 38 točk. Foto: Reuters Pri Sacramentu je trojni dvojček dosegel Domantas Sabonis, 21 točk, 11 skokov in 14 podaj, Litovec sicer letos ni bil izbran v zvezdniško ekipo za nastop All Star, čeprav je zbral največ trojnih dvojčkov v tej sezoni, kar 17, najboljši strelec pa je bil s 26 točkami igralec s klopi Malik Monk. Sacramento ostaja sedmi na zahodni lestvici, mesto pred Dallasom.

Dončić pričakuje Washington, Gafford proti donedavnim soigralcem

Kdaj bo znova nastopil Luka Dončić z Dallasom? V noči na torek se bo v domači dvorani pomeril z v tej sezoni skromnim Washingtonom, pred tekmo vseh zvezd pa bo v sredo na teksaškem derbiju v Dallasu gostoval še San Antonio.

Luka Dončić bo skušal v noči na torek pomagati Dallasu do pete zaporedne zmage. | Foto: Reuters Luka Dončić bo skušal v noči na torek pomagati Dallasu do pete zaporedne zmage. Foto: Reuters

Naslednji dvoboj Mavericksov bo tako zelo čustven za novopečeni center Dallasa Daniela Gafforda, ki se je Teličkom pridružil prav iz Washingtona in navdušil že na prvi tekmi z Oklahoma City.

Liga NBA, 11. februar:

Lestvica:

Spencer Dinwiddie
Sportal Dallas se bo moral obrisati pod nosom
DAMIAN LILLARD
Sportal Boston do 40. zmage v sezoni, boleč poraz prvakov
Luka Dončić Dallas Mavericks:Oklahoma City Thunder
Sportal Poseben večer za Luko Dončića, med navijači tudi mala Gabriela
Ne spreglejte