Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 1. 2020,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

Los Angeles Lakers Milwaukee Bucks Liga NBA

Četrtek, 2. 1. 2020, 6.00

4 leta, 3 mesece

Liga NBA, 1. januar

LeBron James kot vino, Milwaukee melje naprej #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

LeBron James | LeBron James s pomočnikom Anthonyjem Davisom doživlja svojo drugo pomlad. | Foto Reuters

LeBron James s pomočnikom Anthonyjem Davisom doživlja svojo drugo pomlad.

Foto: Reuters

Košarkarji LA Lakers so v noči na četrtek 117:107 ugnali Phoenix Suns. Srečanje je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so Jezerniki vodili že s 74:41. Najboljši posameznik obračuna je bil kdo drug kot zimzeleni LeBron James, ki je v 38 minutah dosegel 31 točk, dodal še 13 skokov in 12 asistenc. To je bil že njegov osmi trojni dvojček v sezoni. Jamesov oproda Anthony Davis je prispeval 26 točk in 11 skokov, pri gostih iz Phoenixa pa je bil z 32 točkami in sedmimi asistencami najboljši Devin Booker. 

Luka Dončić
Sportal Kako je to mogoče? Dončić je dal 35 točk, pa vseeno izgubil.

Kljub zmagi pa trener Frank Vogel ni bil zadovoljen, saj je rezervna postava v drugem polčasu skoraj zapravila vodstvo 36 točk, v igro pa je nato znova moral poslati prvi imeni začetne peterke Jamesa in Anthonyja Davisa, ki je tekmo končal s 26 točkami in 11 skoki.

Jezerniki so z razmerjem 27:7 najboljša ekipa zahodnega dela konference, medtem ko je Phoenix, ki je vpisal še deveti poraz na 11 tekmah z razmerjem zmag in porazov 13:21 v spodnjem delu razpredelnice zahoda.

James je do trojnega dvojčka prišel že po treh četrtinah:

Grk nadaljuje šov

Novo zmago so v svoj žep pospravili tudi pri najboljši ekipi lige NBA. A ne tako lahko, kot so mislili. Milwaukee je na koncu s 106:104 ugnal Minnesoto. Pri Bucks je bil kajpak najboljši grški zvezdnik Giannis Antetokuonmpo, ki je v dobrih 30 minutah igre dosegel 32 točk, k temu pa dodal še 17 skokov in štiri asistence. Milwaukee je prišel še do 31. zmage v sezoni in ostaja pri le petih porazih. Dva več imajo Lakers.

Milwaukee je prišel do svoje še 31. zmage na 36 tekmah, kar je najboljši dosežek v zgodovini te franšize. V sezoni 1971/72 je ekipa Bucks pod taktirko slovitega Kareema Abdul-Jabbarja po odigranih začetnih 36 tekmah prišla do razmerja 30:6.

Antetokuonmpo in njegovih 32 točk:

Vsega skupaj so odigrali štiri tekme. Košarkarji Washington Wizards so pod domačima obročema klonili proti gostujoči zasedbi Orlando Magic s kar 101:122. V ospredju Orlanda, ki je prekinil niz štirih porazov, je bil par DJ Augustin in Nikola Vučević s skupnim izkupičkom 45 točk.

Ekipa New York Knicks pa je bila na domačem parketu za najmanj en razred boljša od gostujočega kolektiva Portland Trail Blazers s 117:93.

Američane, ki so nori na statistiko, je razveselil en podatek. Mitchell Robinson se je vpisal v zgodovino kratkohlačnikov kot tretji košarkar Knicks, ki je na tekmi iz igre metal 11:11, ne da bi enkrat zgrešili. Pred Robinsonom je takšen dosežek uspel Bernardu Kingu januarja 1984 in Johnnyju Newmanu januarja 1988.

Slovenski trio v noči na petek

Luka Dončić bo z Dallas Mavericks v noči na petek gostil Brooklyn Nets. Takrat bo na delu tudi Miami Heat Gorana Dragića, ki se bo na domačem parketu spopadel s prvaki iz Toronta, Denver Nuggets Vlatka Čančarja pa bo gostoval pri Indiani.

Liga NBA, 1. januar

Lestvica

Preberite še:

Dallas Stars Nashville predators winter classic
Sportal Dallas po preobratu v zadnji tretjini do zmage pred 85.000 gledalci #video
Sportal Američanu zaradi odrivanja Dončića kazen #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić ob jubileju brez čarobnega prahu
Luka Dončić vs Oklahoma City Thunder
Sportal Še ena izjemna predstava Luke Dončića za slovo od leta 2019
Ne spreglejte