Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
2. 3. 2016,
11.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga ABA Fiba liga prvakov liga prvakov

Sreda, 2. 3. 2016, 11.37

6 let, 7 mesecev

Liga ABA bo dobila mesto v (elitni) evroligi

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Boj za prevlado nad evropsko klubsko košarko se nadaljuje. Po skupščini je liga ABA bližje Ulebovi evroligi, saj ima Fibina liga prvakov še preveč neznank, a končne odločitve še ni.

Košarkarska prvenstva prehajajo v zaključne dele in vse bližje je čas, ko bosta morali obe organizaciji, Uleb in Fiba, ki se bojujeta za prevlado nad evropsko klubsko košarko, razkriti vse karte.

Ulebova evroliga je s Fibo že dobila boj za velike klube, saj je z 11 podpisala sodelovanje za prihodnjih deset sezon, predsednik Uleba Jordi Bertomeu pa je poslal ponudbo tudi ligi ABA.

Mesto za prvaka

Po predlogu Uleba bi bil v prihodnjih treh sezonah v elitni evroligi, ki bo štela 16 moštev, prostor tudi za prvaka lige ABA, ob tem pa bi imela jadranska liga še tri predstavnike v drugorazrednem EuroCupu.

Vodstvo lige je predlog Uleba predstavilo na skupščini, za zdaj pa še ni podpisalo nobenega obvezujočega dokumenta, saj jih čakajo novi pogovori tudi še s Fibo, vendar je njihov predlog za zdaj še premalo dorečen.

Kako so se odločili klubi v ligi ABA, ki so lastniki lige, bo bržkone znano 10. marca, ko v Zagreb na pogovore prihaja prvi mož Uleba Bertomeu.

Ligi ABA podoben predlog kot VTB ligi

Pred dnevi je podoben predlog kot liga ABA s strani Uleba dobila tudi baltska liga VTB, kjer nastopajo moštva iz Rusije, Češke, Finske, Latvije, Belorusije, Kazahstana, Estonije in Gruzije.

Od ruskih moštev ima A-licenco (zagotovljeno nastopanje v evroligi za prihodnjih 10 let) moskovski CSKA, VTB liga pa bi tako kot liga ABA dobila še eno vstopnico.

Fibine neznanke

Veliko neznank je še vedno pri Fibini ligi prvakov. Njihov predlog po besedah vodstva lige ABA ni jasen, tako da ni znano, ali ponujajo tri direktna mesta v ligi prvakov in še dodatno v kvalifikacijah ali dve direktni mesti in eno v kvalifikacijah. Iz tega razloga liga ABA ne bo podpisala pristopne izjave na razgovorih s Fibo, ki bo svojo ligo prvakov predstavila v Parizu 20. in 21. marca.

Ne spreglejte