Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 12. 2014,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

LeBron James Carmelo Anthony Kyrie Irving

Četrtek, 4. 12. 2014, 19.32

8 let

Kyrie Irving zasenčil "kralja" LeBrona Jamesa, ki mu je čestital

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gledalci v New Yorku so pričakovali zvezdniški viteški dvoboj med Carmelom Anthonyjem in LeBronom Jamesom, dočakati pa zvezdniški večer Kyrieja Irvinga, ki se je končno prebudil in dosegel 37 točk.

Cleveland je po prihodu LeBrona Jamesa računal na veliko trojko James-Love-Irving, ki naj bi Kavalirjem prinesla obilico zmag in vlogo enega izmed poglavitnih favoritov za osvojitev naslova. Kyrie Irving na začetku sezone ni bil tako prepričljiv, a trener David Blatt in soigralci še zdaleč niso obupali nad njim. Vedeli so, da ameriški ostrostrelec, ki je letos osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu, ni pozabil dajati košev. In jih res ni.

Na gostovanju v New Yorku je dosegel 37 točk, največ v tej sezoni, in zasenčil zvezdniški obračun med Carmelom Anthonyjem in Jamesom. Prvi as kratkohlačnikov je prispeval le devet točk, iz igre pa od 19 metov zadel le štiri, James pa se je izkazal z 19 točkami in dvanajstimi podajami. "Spektakularno. Vsakič, ko smo potrebovali koš, ga je dosegel. Vsakič, ko nam je primanjkovalo energije, nam jo je podal," je "kralj" James, ki je med tekmo čutil blažje bolečine v desnem komolcu, čestital soigralcu za najboljšo predstavo v tej sezoni. New York je izgubil šesto zaporedno tekmo, James pa se mu je maščeval, ko mu je 30. oktobra z zmago v gosteh pokvaril slavje ob vrnitvi v Cleveland.

Bojevniki so nepremagljivi. Pelikane so premagali kar za 27 točk, se razveselili enajste zaporedne zmage (nazadnje so tako mogoče niz postavili pred 43 leti) in prvega mesta v ligi NBA. Moštvo iz Oaklanda je zbralo že 16 zmag, izgubilo pa le dvakrat, kar zadošča za najboljše razmerje v ligi. Stephen Curry je prispeval največje število podaj v tej sezoni (enajst), gostom ni pomagal niti velikan pod obročema Antonio Davis, ki je dosegel 30 točk ter zbral še 15 skokov.

Tudi Portland je v odlični formi. Na zadnjih trinajstih tekmah je izgubil le enkrat, tokrat pa je odpravil Indiano.

Ne spreglejte