Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2023,
7.30

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Kyrie Irving Liga NBA

Sobota, 1. 7. 2023, 7.30

10 mesecev

triletna pogodba

Irving in Dončić bosta še naprej združevala moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Luka Dončić Kyrie Irving | Kyrie Irving in Luka Dončić bosta še naprej sestavljala udarni dvojec Dallasa. | Foto Reuters

Kyrie Irving in Luka Dončić bosta še naprej sestavljala udarni dvojec Dallasa.

Foto: Reuters

Ameriški košarkarski zvezdnik Kyrie Irving bo tudi v prihodnje z Luko Dončićem sestavljal udarni dvojec Dallas Mavericks. Po poročanju tujih medijev sta se organizator igre, ki se je v Teksas preselil februarja, in klub dogovorila za novo triletno pogodbo, vredno 126 milijonov ameriških dolarjev (116 milijonov evrov). V Dallas se vrača Seth Curry.

NBA znak
Sportal Nova kolektivna pogodba, omilili politiko lige o marihuani
Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Alarm v Dallasu

Vodstvu Dallas Mavericks je hitro uspelo razrešiti vroč poletni posel. Kyrie Irving  ostaja član teksaškega moštva. "Kyrie Irving se je strinjal s triletno pogodbo v vrednosti 126 milijonov dolarjev in se vrača k Mavericksom," so zapisali pri ESPN.

Enaintridesetletni organizator igre se je k Dallasu preselil po februarski menjavi z Brooklynom, ko so se pri teksaškem klubu odločili za drzno potezo. Dallas je takrat iz Brooklyna pripeljal Irvinga in Markieffa Morrisa, v Brooklyn sta se preselila Dorian Finney-Smith in Spencer Dinwiddie, hkrati pa so Nets prejeli še pravico Dallasovega izbora v prvem krogu nabora 2029 ter izbora v drugem krogu naborov 2027 in 2029.

Kyrie Irving | Foto: Reuters Foto: Reuters

Irving je za Dallas, ki je ostal brez končnice, odigral 20 tekem, na katerih je v povprečju dosegal 27 točk, pet skokov in šest podaj v 38,2 minute na tekmo. 

Za kontroverznega Američana se je po sezoni zanimalo več klubov. Med najbolj resnimi možnostmi se je ob Dallasu omenjal še Phoenix Suns, z vodstvom katerega se je branilec tudi sestal, a so v boju zanj zmagali "Dončićevi" .

Seth Curry bo znova igral za Dallas. | Foto: Reuters Seth Curry bo znova igral za Dallas. Foto: Reuters

Vrača se Curry

V Dallas pa se po informacijah Adriana Wojnarowskega vrača ostrostrelec Seth Curry. To bo za ameriškega organizatorja igre tretja epizoda v Teksasu. Za Dallas je 32-letnik igral že v sezoni 2016/17 in 2019/20.

Pester prvi dan na NBA tržnici
Memphis Grizzlies so z branilcem Desmondom Banom podpisali petletno in 190 milijonov evrov vredno podaljšanje pogodbe, obenem pa so v kader za dve leti dodali še izkušenega Derricka Rosa. Maksimalno pogodbo je z Indiana Pacers podpisal branilec Tyrese Haliburton, ki bo v petih letih dobil približno 239 milijonov evrov, njegov soigralec bo po novem tudi zdaj že nekdanji član branilcev naslova Denver Nuggets Bruce Brown, ki bo za dve leti igranja dobil 41 milijonov evrov. Za tri leta bodo Houston Rockets 29-letnemu branilcu Fredu VanVleetu plačali skoraj 120 milijonov evrov, njegov nekdanji soigralec pri Toronto Raptors, center Jakob Pöltl, pa bo ostal v Kanadi še štiri leta, v katerih bo zaslužil dobrih 73 milijonov evrov. Brooklyn Nets so s krilnim igralcem Cameronom Johnsonom podpisali štiriletno in 99 milijonov evrov težko pogodbo, trikratni udeleženec tekem vseh zvezd Khris Middleton pa se je z Milwaukee Bucks dogovoril za podaljšanje sodelovanja. Pri tem bo v treh letih dobil 94 milijonov. Zajetnih 147 milijonov evrov bo v petih letih pri Portland Trail Blazers dobil krilni košarkar Jerami Grant, 94 milijonov bo za štiri leta pri Washintgon Wizards dobil Kyle Kuzma, 92 milijonov pa bo v enakem obdobju zaslužil Draymond Green pri Golden State Warriors.
Victor Wembanyama
Sportal Mladega zvezdnika izdali živci, križ čez svetovno prvenstvo #video
Sportal Tifozi prvaka lige NBA počastili s sprejemom in muralom #video
Ne spreglejte