Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 8. 2014,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Aleksandar Džikić Aleksander Sekulić priprave prvaki

Sreda, 20. 8. 2014, 17.38

8 let

Krka začenja novo misijo brez glavnega trenerja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V taboru slovenskih državnih košarkarskih prvakov so začeli priprave na novo sezono. Ob odsotnost glavnega trenerja Aleksandra Džikića ima dirigentsko palico v rokah Aleksander Sekulić.

Malcom Armstead, Tomaž Bolčina, Chris Booker, Jasmin Hukić, Nebojša Joksimović, Erjon Kastrati, Mirko Mulalić, Matej Rojc, Alexis Wangmene in Luka Lapornik, ki okreva po operaciji zapestja, so košarkarji, ki trenutno igrajo pri Krki. Verjetno si je trener Aleksandar Džikić pustil nekaj manevrskega prostora, da naknadno v svoje vrste pripelje kakšnega košarkarja, ki bo pomagal v regionalni ligi ABA in državnem prvenstvu, v katerem bo morala Krka nastopiti, saj ne igra v Evropi.

Na treningu članov so se pridružili tudi nekateri mlajši igralci. Martin Krampelj, Imran Polutak, Jure Ritlop in Žiga Zatežič so dobili priložnost, da se dokažejo.

Med odsotnostjo Džikića, ki se bo ekipi priključil konec septembra v zadnjem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2015, kamor želi popeljati izbrano vrsto Makedonije, bo moštvo aktualnih slovenskih prvakov vodil njegov pomočnik Aleksander Sekulić. "Priprave imamo do potankosti zorganizirane. Pogoji bodo optimalni. Pripravljalne tekme si bodo nato sledile septembra. Okoli dvanajst jih bo. Košarkarji so zdravi. Izjema je Luka Lapornik, ki je imel operativni poseg. Bomo videli, kaj bo lahko v tem času počel. V tem trenutku ne iščemo novih košarkarjev, kaj bo želel Džikić, pa bo jasno, ko se priključi," pravi Sekulić.

Srbski strokovnjak je že ob koncu pretekle sezone na glas poudaril, da bo v novi veliko računal na Američana Malcoma Armsteada, ki je imel težave s kolenom in je zaradi tega izpustil večji del sezone. "Po informacijah, ki jih imamo, je z njim vse v redu. Videli bomo, kako bo vse skupaj potekalo pri njem, ko se bo napor stopnjeval. Je kakovosten košarkar, kar je že pokazal v dresu Krke. Ima izreden karakter. Dovolj je trmast, da se bo vrnil v tisto pravo formo," je o Američanu dejal Sekulić, ki bo najprej prepustil delo kondicijskemu trenerju Tomažu Brincu. Ta je aktiven tudi v članski reprezentanci, v uvodnem delu priprav pa bodo košarkarji Krke delali po njegovih navodilih.

Bo pa za Krko v novi sezoni veljal nekoliko drugačen režim. Že od začetka bo morala nastopiti v državnem prvenstvu, saj v EuroChallengeu zaradi pravil lige ABA ne sme igrati, povabila v EuroCup pa na Dolenjskem tako kot pri večnem tekmecu Unionu Olimpiji niso dobili. "Ritem tekmovanja bo za nas drugačen, ker bodo potovanja krajša. Kar zadeva priprave na tekmo, bo za nas povsem enako. Maksimalno bomo morali biti osredotočeni na vsakega, saj bodo imele ekipe veliko željo, da premagajo aktualne prvake. V slovenskem prostoru ni klubov, ki bi jih jemal z levo roko. Verjetno bomo favoriti, ki pa ne zmagujejo vedno," je še poudaril Sekulić.

Ne spreglejte