Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 1. 2015,
22.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Krka ABA

Sobota, 17. 1. 2015, 22.55

8 let, 5 mesecev

Krka v končnici stopila na plin in se veselila uspeha v Skopju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Krke so v 18. krogu lige Aba premagali MZT Skopje. V prvem polčasu so gostje prejeli le 22 točk.

Košarkarji Krke so zabeležili drugo zaporedno zmago v ligi Aba, glede na to, da jih v naslednjem krogu čaka zadnjeuvrščeni Levski iz Sofije, pa imajo priložnost, da prvič po uvodnih treh krogih tega tekmovanja povežejo tri uspešne nastope. Osma zmaga jih hkrati vrača v igro za zgornji del razpredelnice.

Novomeščani so vodili od prve do zadnje minute. Začeli so z 9:0, najvišjo razliko pa so dosegli na začetku drugega polčasa, ko je bilo 36:22. V zadnji četrtini so gostitelji zaigrali agresivneje, varovanci Aleksandra Džikića niso takoj odgovorili in pet minut pred koncem tekme je bilo 57:57. Sledil je izvrsten odgovor Krke oziroma njenih temnopoltih igralcev. Chris Booker, Alexis Wangmene in Malcolm Armstead so naredili delni izid 13:0 in odločili zmagovalca.

Omenjeni trije igralci so skupaj dosegli več kot tri četrtine vseh točk Krke. Armstead je zbral 26 točk (met 5:9 za dve točki, 4:7 za tri točke), Booker (20 točk, 13 skokov) je s statističnim indeksom 30 glavni kandidat za MVP kroga, Wangmene pa je dosegel 10 točk, ujel osem odbitih žog in tri ukradel.

Ne spreglejte