Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 2. 2022,
19.03

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,72

4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 21. 2. 2022, 19.03

2 leti, 2 meseca

Konec Dragićeve sage, našel je prostor med zvezdniki

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,72

4

Goran Dragić | Goran Dragić ima nov klub. Mir bo poskušal najti pri Brooklyn Nets. | Foto Guliverimage

Goran Dragić ima nov klub. Mir bo poskušal najti pri Brooklyn Nets.

Foto: Guliverimage

Košarkarski svet je dočakal novico o prihodnosti slovenskega košarkarja Gorana Dragića. Poznavalec lige NBA Shams Charania je sporočil, da bo v nadaljevanju sezone nosil dres pri zvezdniškem moštvu Brooklyn Nets.

Takole je selitev brata v Brooklyn pospremil Zoran Dragić. | Foto: Takole je selitev brata v Brooklyn pospremil Zoran Dragić. Želja Gorana Dragića se je naposled uresničila. Sicer je moral nanjo čakati dolgo časa, a se mu odpirajo vrata, da bi morda prvič v karieri lahko osvojil šampionski prstan.

Brooklyn Nets imajo namreč ekipo za najvišje domete, pa čeprav trenutno zasedajo šele osmo mesto v vzhodni konferenci.

Sezona se za kapetana zlate slovenske reprezentance ni začela, kot je upal.

V bistvu so se temni oblaki začeli zgrinjati že v poletnem prestopnem roku, ko so ga Miami Heat po šestih letih igranja odslovili in zamenjali za Kyleja Lowryja. Klub s Floride ga je poslal v Toronto Raptors, kamor sploh ni želel oditi.

Luka Dončić
Sportal Ko še Luka Dončić ostane brez besed #video

Dolgo časa trpel

To je jasno povedal že takoj po menjavi, ko je v javnosti odmevala njegova izjava, da ne bo zaigral za moštvo, ki ni konkurenčno za naslov prvaka. Takrat se je veliko govorilo o njegovem morebitnem odhodu k Dallas Mavericks k Luki Dončiću in Igorju Kokoškovu, ki ima v Teksasu vlogo pomočnika, vendar iz te moke (še) ni bilo kruha.

Toronto Raptors mu ne bodo ostali v lepem spominu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Toronto Raptors mu ne bodo ostali v lepem spominu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ko je prišel v Kanado, srce ni utripalo, kot je želel. Kmalu se je znašel na stranskem tiru, trener ga je postavil ob rob parketa. Zaradi nezadovoljstva se je novembra skupaj z vodstvom kluba odločil, da se zaradi osebnih razmer umakne iz pogona.

Odpotoval je v Miami, kjer je treniral in čakal na ponudbe ter na odločitev vodilnih pri Torontu. Povsem na zadnji dan prestopnega roka, 10. februarja, se je zgodila zamenjava. Kanadčani so ga poslali v San Antonio Spurs, a je bilo takoj jasno, da dresa kluba, ki ga je leta 2008 izbral na naboru, tudi tokrat ne bo oblekel. V igri je bil namreč odkup njegove pogodbe.

Dončić Jokić
Sportal Šov Dončića in Jokića, ki si nagajata pred kamerami #video

Zdravi Brooklyn Nets konkurenčni za naslov prvaka

Vse od 10. februarja je bilo v zraku, kdaj se bo to zgodilo. In naposled se je. Kandidatov za njegov podpis je bilo kar nekaj. Največ so se sicer omenjali aktualni prvaki Milwaukee Bucks, na koncu pa so bili najbolj podjetni pri Brooklyn Nets, kjer dirigentsko palico nad moštvom vrti njegov nekdanji klubski igralec pri Phoenix Suns Steve Nash.

Goran Dragić ima končno razlog za zadovoljstvo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Goran Dragić ima končno razlog za zadovoljstvo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dragić je tako prišel v klub, ki je konkurenčen za naslov prvaka. V svojih vrstah ima enega najboljših košarkarjev lige NBA Kevina Duranta, ki po poškodbi še čaka na zeleno luč od zdravnikov. Tu je še zvezdnik Kyrie Irving, nedavno je kot zamenjava za nezadovoljnega Jamesa Hardna prišel Ben Simmons.

Z zadnjim ima Gogi nekaj skupnega. Avstralec v tej sezoni sploh ni odigral tekme, slovenski košarkar vsega pet. Ključno bo, da bosta do končnice prišla v ritem, tam pa bodo Brooklyn Nets, če bodo vsi zdravi, lahko naskakovali tudi naslov prvaka lige NBA. Naslov, ki si ga Dragić neizmerno želi. In letos bi se mu lahko sanje uresničile.

 

Ne spreglejte