Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 7. 2020,
11.14

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Adam Silver

Sreda, 8. 7. 2020, 11.14

3 leta, 9 mesecev

Komisar lige NBA: Novi val okužb lahko znova odloži nadaljevanje sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Adam Silver | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Disney Worldu v Orlandu na Floridi se košarkarske ekipe pripravljajo na 30. julij, ko se bo predvidoma nadaljevala zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena sezona severnoameriškega košarkarskega prvenstva. Komisar lige NBA Adam Silver je sicer dejal, da lahko znaten porast okužb znova odloži nadaljevanje sezone.

Domača ekipa iz Orlanda Magic je v mehurček lige NBA vstopila brez dveh košarkarjev. Za zdaj še neimenovani igralec je ostal brez možnosti za nastop, potem ko je bil pozitiven na covid-19, branilec Markelle Fultz pa se je iz osebnih razlogov, ki niso povezani z virusom, odločil, da za zdaj še ne bo del ekipe, ki se bo borila za končnico lige NBA, je medijem sporočil vodja košarkarskih operacij pri Orlandu Jeff Weltman.

Komisar lige NBA Silver pa je v okviru videokonference ponovil, da lahko "znatno širjenje" koronavirusa zamaje varnostni "mehurček" lige in povzroči drugo zaustavitev sezone, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Silver je dejal, da v celoti pričakuje, da bodo nekateri igralci, ki se bodo zbrali na Floridi, pozitivni na koronavirus in ne bodo mogli nadaljevati prekinjene sezone. Znamenje za preplah pa bi se prižgalo ob znatnem povečanju števila okuženih v varovanem mehurčku, kar pomeni, da bi ta košarkarski kampus morali zapreti in sezono znova prekiniti.

Upa, da bodo protokoli delovali tako, kot so jih zasnovali

"Zelo zaskrbljeni bi bili, če bi se izkazalo, da so naši košarkarji preživeli celotno karantensko obdobje brez okužbe, nato pa bi se okužili tukaj. To bi pomenilo, da obstaja zelo velika luknja v tem našem mehurčku," je dejal Silver.

Pandemija koronavirusa je sezono 2019/20 prekinila 11. marca, ko je bil na covid-19 pozitiven center Utah Jazz Rudy Gobert. Po 141 dnevih prisilnega premora se bo liga znova nadaljevala 30. julija z 22 ekipami od 30. Šestnajst ekip pa se bo nato po 17. avgustu udarilo v končnici za prvaka.

Luka Dončić Kristaps Porzingis
Sportal Nima strahu, z Dončićem gledata naprej

Vse tekme bodo brez gledalcev v športnem kompleksu ESPN v Orlandu. Veljali bodo strogi varnostni in zdravstveni ukrepi, zato je komisar lige NBA prepričan, da bo mehurček NBA kljub porastu covida-19 na Floridi varen.

"Vendar je ta virus marsikoga presenetil, zato ne želim dajati lažnega upanja, upam, da bodo protokoli delovali tako, kot smo jih zasnovali," je še dejal.

Luka Dončić tamb
Sportal Dončić spet pred mikrofoni: Niti za trenutek nisem okleval #video
Ne spreglejte