Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
2. 4. 2015,
7.46

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatorog Union Olimpija Memi Bečirović

Četrtek, 2. 4. 2015, 7.46

4 leta, 3 mesece

Ko si Olimpija privošči blamažo proti vsega sedmim košarkarjem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po veliki zmagi proti Krki v prejšnjem krogu državnega prvenstva so si košarkarji Olimpije v naslednjem privoščili spodrsljaj proti Zlatorogu, ki je drugič v tej sezoni spravil Ljubljančane na kolena.

Zlatorog je proti Olimpiji zaigral z vsega sedmimi košarkarji. Na parket ni stopil niti Goran Jurak, a so njegovi soigralci zdržali vso tekmo in z več želje prišli do lepega skalpa. Na drugi strani so gostje kot že večkrat v tej sezoni zapravili lepo prednost in v končnici zaigrali premalo racionalno in agresivno, da bi zlomili tekmeca.

Zadostoval ni niti naskok desetih točk v 28. minuti (59:49). Laščani so spretno stiskali favoriziranega nasprotnika in do sredine zadnje četrtine ujeli priključek, nato pa v končnici zagospodarili in prek dveh trojk Bojana Jovanovića spravili goste na kolena – po pokalnem tekmovanju že drugič v tej sezoni.

"Tekme proti Unionu Olimpiji dajejo igralcem povsem druge inspiracije. Motivacija je bila na vrhuncu, naši igralci pa so pokazali največ, kar lahko. Mislim, da smo povsem zasluženo premagali Union Olimpijo. Čestitke igralcem, ki so se držali vseh navodil. Izpostavil bi Saša Zagorca, ki se je v zadnji minuti odločil, da zaigra na lastno odgovornost. Zahvalil bi se laškemu občinstvu, ki nas je vzpodbujalo in upam, da bo tako tudi v prihodnje," je bil po zmagi s 87:79 vesel trener Zlatoroga Predrag Milović.

Najboljši posameznik na parketu dvorane Tri lilije je bil s 24 točkami Sašo Zagorac. Trije košarkarji Laškega so igrali praktično celo tekmo, saj je Aleksandar Ponjavić počival vsega 32 sekund, Miha Lapornik minuto in tri sekunde, Zagorac pa dve minuti in 47 sekund.

Olimpija ni izkoristila daljše klopi in si privoščila spodrsljaj, ki je izničil veliko zmago v derbiju prejšnjega kroga proti Krki. "Laščani so si zaslužili zmago. Pokazali so več energije in želje ter bili bolj precizni v odločilnih trenutkih tekme. Za zmago jim čestitam," je po tekmi povedal Bečirović.

Ne spreglejte