Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
22. 5. 2014,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Borut Pahor nagrada

Četrtek, 22. 5. 2014, 12.51

8 let

Ker je vzgled in navdih, je Goran Dragić prejel posebno priznanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je danes pri predsedniku Slovenije Borutu Pahorju prejel nagrado jabolko navdiha, ob tem pa mu je predsednik tudi malce popihal na dušo glede reprezentance.

Za Gorana Dragića je značilno, da je zelo odprt do širše množice in skuša biti s svojimi dejanji na parketu in zunaj njega vzgled številnim, zaradi česar je postal tako velika in spoštovana oseba.

Skupaj z Rašom Nesterovićem, drugimi košarkarji in preostalimi Slovenci je ob vojni ujmi, ki je zajela naše sosednje in prijateljske države, pomagal prizadetim v poplavah. V sebi ima človeško noto in sočutje do drugih, zato mu je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor namenil nagrado jabolko navdiha, ki jo je prejel pred učenci njegove osnovne šole iz ljubljanskih Kosez.

"V veliko čast mi je, da sem danes tukaj. Nikdar nisem razmišljal o tem, da bom tako navdihoval ljudi. Moja večna želja je bila, da bom čim boljši košarkar. Jaz igram košarko in skozi njo izražam svojo osebnost. Je pa zelo lepo, da gospod predsednik in ljudje v meni vidijo, da sem lahko prek košarke navdih mladim. To me veseli. Sem pa zelo vesel, da se je vsa Slovenija združila ob poplavah in pomagala ljudem v stiski. Tudi v prihodnje bom skušal biti navdih mladim. Pomagal bom po najboljših močeh – ali bo to na igrišču ali zunaj njega. Da igram za Slovenijo in pokažem, kaj je slovenski duh," je ob prejemu nagrade dejal Gogi.

"Goran Dragić je takšna oseba, ki navdihuje"

Predsednik Pahor je bil lani na EuroBasketu zvesti navijač slovenske reprezentance, za starejšega od bratov Dragić pa navija tudi , kadar igra onstran luže v dresu Phoenix Suns. V največje zadovoljstvo mu je, da ima Slovenija takšne ljudi, ki navdihujejo, zato mu je z največjim veseljem podelil nagrado jabolko navdiha. "Goran Dragić je takšna oseba, ki navdihuje. Ne gre le za to, da je vrhunski športnik v mednarodnem merilu. Je ljubljenec slovenskega košarkarskega občinstva, kar je posebej zanimivo, ne samo takrat, ko njegova reprezentanca zmaguje, ampak tudi ko izgublja, kar za Slovence ni najbolj običajno. Zakaj? Zato ker se vidi, da zna pripraviti svoje soigralce, da igrajo po najboljših močeh. Do konca igra s srcem. Navijače prepriča, kar lahko povem iz svojih izkušenj, da postanemo njegov šesti soigralec," je uvodoma dejal Pahor.

"Lahko bi se obnašal arogantno, ampak se preprosto."

Nato se je naslonil še na Dragićevo osebnost in se za konec dotaknil tudi reprezentance, v kateri bi ga radi videli slovenski ljubitelji košarke aktivnega na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji: "Poleg tega, da je izjemen športnik in je segal po zvezdah, zaradi česar bi se lahko obnašal arogantno, se obnaša zelo preprosto. Daje vtis velike odprtosti, čeprav mu tega ne bi bilo treba. Stori dejanja, ki osupnejo javnost. V sebi ima dobroto, kar je pokazal ob zadnjih poplavah v sosednjih državah. Takšne osebnosti delajo družbo boljšo. Goran Dragić je osebnost, ki nam je za vzgled in navdih, zato je dobil nagrado jabolko navdiha. V govoru je rekel, da rad igra za reprezentanco …, a tu ne bom nadaljeval, ker je do ponedeljka predvolilni molk."

Predsednik se je pri tem dotaknil ponedeljka, ko bo znano, ali bo Goran Dragić aktiven v letošnjem reprezentančnem poletju ali ne. Pred tem pa člana Phoenixa čaka slikanje gležnja v Beogradu. In tam bo dobil odgovor, kaj bo počel v poletnem obdobju.

Ne spreglejte