Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
7. 9. 2014,
20.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić ZDA četrtfinale

Nedelja, 7. 9. 2014, 20.04

8 let, 5 mesecev

Kapetan Dragić: Na tekmi proti ZDA pričakujem zmago

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Od vseh slovenskih košarkarjev je Goran Dragić tisti, ki najbolj pozna četrtfinalnega tekmeca na svetovnem prvenstvu. "Morda Američani ne bodo imeli svojega dne," upa kapetan izbrane vrste.

Brata Dragić sta osrednja lika v slovenski košarkarski reprezentanci in njen zaščitni znak. Poveljnik je starejši Goran, ki je prav na vseh tekmah osrednja tarča nasprotnikovih obramb. Vsi namreč poskušajo preprečiti, da bi se prvi mož naše izbrane razigral, za njim pa še soigralci, saj je potem Slovenija nevarna za vse reprezentance.

Dominikanci so ga poskušali zaustaviti kot Litovci, kar jim je delno uspelo, a je v drugem polčasu pokazal široko paleto košarkarskega znanja. Ključno je, da so ob njegovih prodorih soigralci stoodstotno pripravljeni in izkoristijo neoviran met. Takrat imajo tekmeci največ težav.

"Hvala navijačem. Fenomenalni so!"

"Proti Dominikanski republiki smo se v prvi četrtini malce lovili. Pozneje smo naredili razliko, a so se prikradle črne minute. Imeli smo veliko izgubljenih žog – zlasti jaz. Prle (Klemen Prepelič, op. p.) nas je s trojko razbremenil, nato pa smo odigrali, kot znamo," se je na sobotno tekmo ozrl še kapetan naše izbrane vrste.

Po dnevu počitka, ki so ga končali z obiskom slovenskih navijačev v Port Olimpic de Barcelona, se bodo danes povsem lotili priprav na četrtfinalni obračun z Američani. Ti so izraziti favoriti, a bo to le ena tekma in presenečenja v športu se dogajajo. "Vesel sem, da smo prišli med osem. Hvala navijačem, da so nam pomagali. Fenomenalni so. Škoda, da igramo proti ZDA, a bodo vsaj videli dobro tekmo," pravi član Phoenix Suns in na vprašanje, kaj pričakuje od torkove tekme, odgovoril v smehu: "Zmago."

Po krajšem predahu je nato nadaljeval: "Mislim, da bo težka tekma. Američani imajo zelo atletsko ekipo. V obrambi vse prevzemajo. Enega prebiješ, a te spodaj čaka Anthony Davis, ki vse blokira. Ko bomo prodirali, bomo morali najti prostega igralca in računati na dober strelski večer. Mogoče bo selektor Jure kaj preizkusil cono. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Morda Američani ne bodo imeli svojega dne, mi pa ga bomo in se bo kaj rodilo ..."

Četrtfinalni obračun z ZDA bo imel za slovensko reprezentanco poseben predznak. Nimaš možnosti, da vsak dan igraš proti odličnim košarkarjem iz lige NBA. Le Goran Dragić je tisti, ki ima v naši ekipi to priložnost. Čeprav Američanom dnevno stoji na nasprotni strani, si verjetno ravno on najbolj želi, da bi Slovenija odigrala odlično proti aktualnim svetovnim prvakom, ti v Španiji nimajo takšnega posameznika, kot je bil pred štirimi leti v Turčiji Kevin Durant, ki je ekipo reševal v ključnih trenutkih. Lahko pa pričakujemo, da bodo kot ose krenili nad prvega zvezdnika naše reprezentance …

Ne spreglejte