Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2018,
22.20

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

1

Natisni članek

Crvena zvezda Real Madrid Alen Omić Evroliga NBA Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 30. 3. 2018, 22.20

6 let

Po tekmi v Beogradu

Junak Luka Dončić zanikal izjavo zastopnika: Odločitev še ni padla #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

1

Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Luka Dončić je po pomembni zmagi Reala (82:79) v Beogradu stopil tudi pred kamere Planet TV in zanikal besede zastopnika Billa Duffyja. Ta je slovenski komercialni televiziji priznal, da so se že prijavili na junijski nabor za ligo NBA, a je Luka vse skupaj odločno zanikal: "Ni še padla odločitev." O tej temi je spregovorila tudi njegova mama Mirjam Poterbin.

Luko Dončića po predstavi v srbski prestolnici v Realu spet nosijo po rokah. Slovenski košarkar je "svojo" Crveno zvezdo, za katero navija že od otroštva, s trojko v zadnjih sekundah zavil v črno in Madridčane ohranil v boju za četrto mesto, ki bi jim v izločilnih bojih prineslo prednost domačega terena.

MVP kroga, MVP rednega dela pa prihodnji teden

"Vsi vemo, da sem tudi 'zvezdaš'. Super je bilo igrati. Vsakič je. Vesel sem bil, da sem igral v dvorani in so mi ploskali," se je Luka zahvalil domačemu občinstvu.

Dosegel je 24 točk, zbral še devet skokov in štiri asistence ter bil prvo ime tekme, čeprav mu je v domačih vrstah konkuriral nekdanji slovenski reprezentant Alen Omić (25 točk in 10 skokov). "Vsi vemo, kako zelo smo to zmago potrebovali, zato mislim, da smo na koncu opravili zelo dober posel," je po tekmi za Planet TV dejal prvi mož Reala.

MVP kroga in prihodnji teden še MVP rednega dela sezone. | Foto: Sportida MVP kroga in prihodnji teden še MVP rednega dela sezone. Foto: Sportida Z izjemnim statističnim indeksom 35 je postal tudi najkoristnejši igralec kroga (MVP), še vedno pa z naskokom vodi v lovu za laskavo lovoriko MVP celotnega rednega dela sezone, ki bo v njegove roke romala prihodnji teden, ko bo zadnji krog. "Vsak si želi osvojiti to lovoriko, vendar bi najprej rad prišel na zaključni turnir," poudarja Luka.

Najkoristnejši košarkarji evrolige (MVP)

1. Luka Dončić (Real Madrid) 23,19
2. Nando de Colo (CSKA) 20,24
3. Aleksej Šved (Himki) 19,97
4. Tornike Shenhelia (Baskonia) 18,75
5. Nick Calathes (Panathinaikos) 18,27

Luka bi se z razlogom rad vrnil v Beograd

Skupaj s soigralci mora najprej odigrati zadnji krog rednega dela, nato pa četrtfinalni obračun, v katerem jim bo, kot kaže, nasproti stal Panathinaikos. Da bi imeli košarkarji v belih dresih v izločilnem boju z Grki prednost domačega terena, morajo prihodnji teden preskočiti Brose Bamberg, kar pa ne bi smel biti prevelik zalogaj.

Skupaj z Alenom Omićem sta bila osrednja igralca tekme, na koncu pa se je bolj smejalo Dončiću. | Foto: Sportida Skupaj z Alenom Omićem sta bila osrednja igralca tekme, na koncu pa se je bolj smejalo Dončiću. Foto: Sportida

Če potem pade še četrtfinalni tekmec, sledi zaključni turnir. In to v Beogradu. "Upajmo, da se vrnem v Beograd," je Luka pogledal nekoliko naprej.

V bližnji prihodnosti pa se bo njegovo ime vse bolj pojavljalo čez lužo v ligi NBA. 21. junija je namreč nabor, do 22. aprila pa se morajo košarkarji prijaviti, če želijo sodelovati na njem. Imajo možnost, da se deset dni pred naborom premislijo in umaknejo.

Agent pravi, da je vse pripravljeno za Lukovo udeležbo na naboru, a Luka vse skupaj še miri

Dončićev agent Bill Duffy je za 24ur.com potrdil, da je prišel čas, da Luka v prihodnji sezoni obleče dres NBA-moštva. A je bil Luka po gostovanju v Beogradu še nekoliko skrivnosten. "Ne vem še. Proti koncu sezone se bomo pogovorili z vsemi, s katerimi se moram. Na koncu sezone bomo vse vedeli," je dejal Luka in na trditev novinarja Planet TV, da je njegov agent že potrdil udeležbo na naboru, dodal: "Nihče ni nič potrdil. Nobena odločitev še ni padla."

O tem je spregovorila tudi njegova mama Mirjam Poterbin: "Za zdaj še ne vemo. Bomo počakali do takrat, ko se bo treba prijaviti, in se takrat odločili."

Njegov agent je potrdil, da odhaja na nabor za ligo NBA, a Luka pravi, da ni tega še nihče potrdil. | Foto: Sportida Njegov agent je potrdil, da odhaja na nabor za ligo NBA, a Luka pravi, da ni tega še nihče potrdil. Foto: Sportida Čeprav Luka očitno javno še noče govoriti o tej temi, kar je razumljivo, saj je trenutno zanj prioriteta Real Madrid, pa je jasno kot beli dan, da je letošnje leto pravšnje zanj. Že zdaj ga uvrščajo med najboljših pet na naboru, ni pa malo takšnih, ki ga pričakujejo celo na najvišjem mestu.

Ne spreglejte