Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 10.00

6 let, 4 mesece

Junak Dončić izgubil živce, nato pa postal spletni hit #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Košarkarji Reala so v 10. krogu španskega prvenstva pred domačimi gledalci visoko, s 96:72, premagali Gran Canario in z že deveto zmago ohranili mesto najboljšega v ligi ACB. Pri Madridčanih je bil s 16 točkami ponovno najboljši slovenski košarkar Luka Dončić, ki je med tekmo prejel celo udarec. Jaka Blažič je bil prav tako spet zelo razpoložen in ohranja stik z najboljšimi strelci.

Real se je po dveh zaporednih evroligaških porazih (Panathinaikos, Crvena zvezda) spravil nad Gran Canario in osvojil še deveto zmago v španskem prvenstvu. Najboljši pri domačih je bil kdo drug kot 18-letni slovenski biser Luka Dončić, ki je v dobrih 20 minutah in ob odličnem metu iz igre 5/8 (za dve: 3/3, za tri: 2/5) dosegel 16 točk.

Zbral je še štiri skoke, pet podaj, ukradel je dve žogi in jih štiri podaril nasprotniku. Vse to je zadostovalo za najboljši statistični indeks na tekmi - 21.

Izkupiček Luke Dončića: 16 točk (met za dve: 3/3, za tri: 2/5, prosti meti: 4/4), 4 skoki, 5 podaj, 2 ukradeni žogi, 4 izgubljene žoge; statistični indeks: 21.

Vrhunci igre Luke Dončića

Naprej se je razjezil ... 

Dončić se je proti koncu tretje četrtine zapletel v manjši prepir z Američanom D. J. Seeleyjem, ki je med pregovarjanjem po nosu klofnil slovenskega košarkarja. Ta je nato izgubil živce in Seeleyju namenil nekaj ostrih besed. Sodnik je oba srboriteža "nagradil" s tehnično napako.

... nato pa zapel

Vse skupaj ni vplivalo na potek tekme, na koncu je imel Dončić celo toliko časa, da je malce zapel in zamigal na uspešnico, ki je podrla vse rekorde, Despacito. S tem je nasmejal košarkarske navdušence in dal vsem vedeti, da mu manjši incident ni niti približno segel do srca.

Blažič blestel, Rupnik brez točk

Jaka Blažič je bil spet razpoložen, na koncu pa tesno izgubil proti evroligaški Valencii. | Foto: Vid Ponikvar Jaka Blažič je bil spet razpoložen, na koncu pa tesno izgubil proti evroligaški Valencii. Foto: Vid Ponikvar Jaka Blažič je bil streljaj od tega, da po Unicaji Malagi preseneti še enega evroligaša. Z Andoro je namreč gostoval pri Valencii in s 87:89 izgubil šele po podaljšku. Pri domačih je bil s 35 točkami razpoložen izkušeni San Emeterio, pri poraženem moštvu pa je bil spet izvrsten Blažič. Tekmo je končal pri 22 točkah (met za tri 4/4, za dve 5/9), sedmih skokih in štirih asistencah, kar je zadostovalo za statistični indeks 24. S 16,4 točke na tekmo je peti strelec španskega prvenstva.

Že v soboto je s Fuenlabrado svoj tretji prvenstveni poraz doživel Luka Rupnik. Slovenski branilec je igral nekaj več kot 11 minut in ob metu iz igre 0/3 ostal brez točke, enkrat je uspešno skočil v obrambi in enkrat podal.

Prepelič spet v zmagovitih tirnicah, Zoran Dragić na parketu kar 35 minut

Klemen Prepelič se je s soigralci veselil zmage. | Foto: Vid Ponikvar Klemen Prepelič se je s soigralci veselil zmage. Foto: Vid Ponikvar Po dolgem času se je klubske zmage razveselil Klemen Prepelič. S soigralci Paris Levalloisa je gostoval pri Le Portelu in osvojil nov par točk (82:72). S 15 točkami (met za 3 3/6, za dve 0/2, prosti meti 6/6) je bil drugi najboljši strelec moštva. V statistiko je dodal štiri skoke in asistenci.

V derbiju nemškega prvenstva je Brose Bamberg gladko, s 83:65, odpravil Telekom Baskets Bonn. Pri domači zasedbi je v prvi peterki začel Aleksej Nikolić. Na parketu je prebil slabih 17 minut, v tem času pa dosegel šest točk in zbral štiri asistence ter tri ukradene in izgubljene žoge.

Derbi je bil tudi v turškem prvenstvu, kjer je Bešiktaš s 67:64 odpravil Anadolu Efes, katerega člana sta Zoran Dragić in Edo Murić. Drugi ni bil v kadru, je bil pa zato Zoki, ki je igral kar 35 minut. V tem času je v statistiko vpisal osem točk, pet skokov in prav toliko asistenc.

Klobučar še naprej raznovrsten

Jaka Klobučar dobro igra v tej sezoni v dresu Istanbula. | Foto: Sportida Jaka Klobučar dobro igra v tej sezoni v dresu Istanbula. Foto: Sportida Trener Sašo FIlipovski in Gašper Vidmar sta z Banvitom s 76:81 izgubila pri Buyuksehirju. Kapetan slovenske reprezentance v novembrskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo se je v 32 minutah zaustavil pri 12 točkah, treh skokih in asistenci.

V Turčiji je bil spet razpoložen Jaka Klobučar. Ob 14 točkah se je lahko pohvalil še s šestimi skoki in asistencami, njegov Istanbul pa je s 75:72 preskočil Darušafako. Zmagal je tudi Jure Balažič, ki je k zmagi Gaziantepa nas Usakom prispeval sedem točk.

V Italiji je visok poraz z Brindisijem doživel Blaž Mesiček. Sassari je zmagal s kar 90:66. Mesiček je igral 26 minut ter v tem času dosegel 11 točk, štiri skoke, ukradeni žogi in podajo.

Matic Rebec je z Eniseyjem gostil Zenit in izgubil s 73:85. Slovenski organizator igre ni dobil prave priložnosti, zato ni mogel preprečiti poraza. V treh minutah igre je zadel trojko.

Alen Omić je v Izraelu s Hapoel Jerusalemom odigral derbi kroga z evroligaškim Maccabijem iz Tel Aviva in občutil moč gostujoče ekipe (71:88). Alen je v devetih minutah igre zbral dve točki in skoka.

Saša Zagorac ta konec tedna ni imel tekme.

Mladi Vlatko Čančar danes z Mega Bemaxom gosti Zadar.

Ne spreglejte