Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
7.27

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Oklahoma CIty Thunder Cleveland Cavaliers Los Angeles Lakers LeBron James Liga NBA

Petek, 26. 10. 2018, 7.27

5 let, 6 mesecev

Liga NBA, 25. oktober

Lakersi prekinili zmagoviti niz Denverja, Lillard z 41 točkami zagospodaril v gosteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Damian Lillard | Damian Lillard je na tekmi proti Orlandu za Portland dosegel kar 41 točk. | Foto Getty Images

Damian Lillard je na tekmi proti Orlandu za Portland dosegel kar 41 točk.

Foto: Getty Images

Los Angeles Lakers so s 121:114 na domačem terenu premagali Denver, ki do prihoda v mesto angelov v tej sezoni sploh še ni okusil poraza. Z 28 točkami, 11 skoki in 11 asistencami je bil najbolj razigran novinec v ekipi LeBron James. Uspešen je bil tudi Detroit, ki po štirih tekmah ostaja pri stoodstotnem izkupičku. S 110:103 je ugnal Cleveland, ki v tej sezoni sploh še ni zmagal. Pri ničli ostaja tudi Oklahoma, ki je s 95:101 izgubila proti Bostonu in ostaja na zadnjem mestu zahodne konference. Tudi Orlando je vknjižil poraz. Portland je na krilih Damiana Lillarda, ki je dosegel 41 točk, s 128:114 premagal Orlando.

Los Angeles Lakers so z zmago nad ekipo Denver Nuggets dosegli prvo zmago pred domačimi navijači v tej sezoni (včeraj so Phoenix Suns premagali v gosteh), LeBron James pa z 28 točkami, 11 skoki in asistencami prvi trojni dvojček v novem dresu ter 74. trojni dvojček v karieri.

Zmago je zapečatil Kyle Kuzma, ki je v statistiko Jezernikov vpisal 22 točk. Na strani poražencev je bil s 24 točkami in 11 skoki najučinkovitejši Nikola Jokić.

Oglejte si vrhunce obračuna med Los Angeles Lakers in Denver Nuggets:

Zmago je vknjižil tudi Detroit, ki je na krilih Andreja Drummonda, ki je dosegel 26 točk in 22 skokov, s 110:103 premagal Cleveland in v tej sezoni ostaja neporažen. Nazadnje bil na začetku sezone tako uspešen pred desetimi leti.

Cleveland je izgubil še petič, tako porazen izkupiček (0-5) pa so nazadnje vknjižili v sezoni 2003/04, ko je bil LeBron James novinec v ligi NBA.

Mojstrovine Damiana Lillarda:

Tudi Orlando je v statistiko vpisal poraz. Portland ga je premagal s 128:114. Na parketu gostitelja je zagospodaril košarkar Portlanda Damian Lillard, ki je domači ekipi natresel kar 41 točk, od tega 34 točk v drugem polčasu. Pri Trail Blazers se je z 22 točkami izkazal C. J. McCollum, Jusuf Nurkić je prispeval dvojni dvojček - 18 točk, 10 skokov. Za Magic je Nikola Vučević dosegel 24 točk in 11 skokov.

Vrhunci obračuna med ekipama Oklahoma in Boston:

Četrti poraz na četrti tekmi nove sezone lige NBA je zabeležila Oklahoma, s 101:95 jo je ugnal Boston. Kelti so nadoknadili 16 točk zaostanka ob polčasu, ko so popravili met za tri točke, pa je hitro prišel rezultatski priključek.

Za Boston je 24 točk prispeval Jayson Tatum, Marcus Morris je tekmo končal pri 21 točkah in desetih skokih. Pri Oklahomi se je s 13 točkami in 15 skoki izkazal Russell Westbrook, strelsko najbolj razpoložen je bil Paul George z 22 točkami.

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Dončić si je po hudem udarcu s soigralci nalil čistega vina
Luka Dončić
Sportal Američani ponoreli, norišnica glede Dončića #video

 

Ne spreglejte