Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
24. 10. 2018,
11.18

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,39

Natisni članek

Deandre Ayton Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 24. 10. 2018, 11.18

5 let, 6 mesecev

Američani ponoreli, norišnica glede Dončića #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,39
Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ko so Dallas Mavericks konec junija na naboru lige NBA opravili posel in iz Atlante potegnili Luko Dončića pod svoje okrilje, so se številni spraševali, ali je Luka res fizično sposoben igrati na najvišji ravni. Američane je s svojimi predstavami nemudoma navdušil in jim že zlezel pod kožo.

Po treh tekmah v ligi NBA je Luka Dončić med novinci drugi najboljši strelec. Njegovo povprečje je 18,3 točke, 5,7 skoka in 4,3 asistence na tekmo. Več točk dosega le Trae Young (23 točk). Prav Young je bil junija udeležen v menjavi med kluboma Dallas Mavericks in Atlanta Hawks.

Rado Trifunović
Sportal Dončić se še ni oglasil, a nanj resno računa

Slovenskega košarkarja je na naboru izbrala Atlanta, Younga pa Dallas. Kluba sta se nato odločila za menjavo, oba košarkarja pa sta trenutno ob Deandreju Aytonu (Phoenix Suns) najboljša novinca sezone. Iz oči v oči si bosta zrla danes ponoči, ko bo Dallas gostoval pri Atlanti.

Young je imel najboljšo predstavo na zadnji tekmi proti Clevelandu. Natresel mu je kar 35 točk in zbral 11 asistenc.

Luka je bil najbolj razpoložen na prvi domači tekmi proti Minnesoti. Pohvalil se je s 26 točkami, s svojimi potezami pa navduševal občinstvo.

Američane iz dneva v dan vse bolj osvaja. Z odprtimi usti spremljajo njegove poteze. V ZDA je med navijači zelo priljubljeno komentiranje igre posameznikov. In Dončić jih je povsem prevzel. "Videti je kot mlajši Dirk (Dirk Nowitzki, op. a.)," je dejal eden od navijačev. "Nima še NBA-telesa, ima pa odličen občutek za igro," je dejal drugi.

Luka Dončić
Sportal Dončićeva mojstrska ukana osvojila srca Američanov #video

Poglejte si, kako Američani doživljajo predstave Luke Dončića. Nasmejali se boste.

Novinec leta? Kandidatov je za zdaj pet.

Luka Dončić bo spet na delu ponoči, ko bo gostoval pri Atlanti, ki ga je letos na naboru izbrala kot tretjega, nato pa naredila zamenjavo z Dallas Mavericks. | Foto: Getty Images Luka Dončić bo spet na delu ponoči, ko bo gostoval pri Atlanti, ki ga je letos na naboru izbrala kot tretjega, nato pa naredila zamenjavo z Dallas Mavericks. Foto: Getty Images "Verjamem, da lahko osvoji naziv najboljšega novinca sezone," prav tako menijo. Trenutno kaže, da bo v igri za naziv najboljšega novinca sezone peterica košarkarjev. Ob Dončiću, Youngu in Aytonu sta tu še Jaren Jackson jr. (Memphis) in Marvin Bagley III (Sacramento Kings).

"Nimam občutka, da je naziv zagotovljen Luki. Uživam, ko ga gledam. Zelo je raznovrsten, njegove podaje pa so trenutno njegova največja vrlina. Met bo še izpopolnil. Mislim, da je za naziv novinec leta v boljšem položaju Ayton. Gledal sem tudi preostale, vendar ne verjamem, da bo kdo naredil to, kar je Jayson Tatum v pretekli sezoni (v končnici je bil ključen mož Boston Celtics, op. a.), pa čeprav ni bil niti med prvimi tremi v glasovanju," je dejal kolumnist pri Texas Monthly Matt Mosley.

A sezona je še dolga in pred mladimi košarkarji je ogromno tekem. Če se ne bodo uvrstili v končnico, jih bodo odigrali 82, v nasprotnem primeru pa bodo lahko svojo statistiko oplemenitili še v izločilnih bojih. In tja bi se radi uvrstili pri Dallas Mavericks.

Blake Griffin
Sportal Neverjetna predstava Griffina: 50 točk in rekord kariere!
Luka Dončić
Sportal Dončić v treh, Dragić v dvajsetih tekmah
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić po "banani": Žoga ne laže! #video
Luka Dončić
Sportal Izjemni Luka Dončić spet čaral v ligi NBA in premagal Chicago #video
Ne spreglejte